Gemeente Gemeente Lennik

3 webinars rond klimaatbestendige tuinen

Dit najaar worden de 3 infosessies van Wim Azijn omtrent het thema klimaatbestendige tuinen hernomen op 17/10, 24/10 en 7/11.

Maandag 17/10, 20uur - Kleine ontharding

Laat je niet afschrikken bij het woord ‘Ontharden’. Begin klein en met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdals … en zie waar je eindigt. Je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe je tewerk gaat om tot een mooi nieuw stukje groen te komen.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinenMaandag 24/10, 20uur - ‘Afval’ in de tuin: hergebruik of juist verwijderen

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je krijgt info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinenMaandag 7/11, 20uur - Water in de Tuin  

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Je leert meer over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in je tuin kan vervullen.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen


Sessies in samenwerking met jouw gemeente/stad, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)

Gepubliceerd op ma 17 okt 2022