Gemeente Gemeente Lennik

Installatie 4 extra trajectcontroles

In het kader van de verkeersveiligheid komen er op het grondgebied Lennik 4 extra trajectcontroles bij. Trajectcontrole is een ideaal middel om overdreven snelheid aan te pakken.

Bestuurders dienen zich over een langer traject aan de maximumsnelheid te houden terwijl dat bij een flitspaal maar op één plaats is. Ze zorgt dus niet alleen voor een gelijkmatige verkeersstroom maar ook voor een rustiger wegbeeld doordat chauffeurs niet meer bruusk op de rem gaan voor de flitspaal.

4 nieuwe trajecten

Gemeente Lennik heeft reeds 3 actieve trajectcontroles op de Schapenstraat, Brusselsestraat en Joseph Van den Bosschestraat en breidt dit uit met 4 extra trajecten. De extra trajecten situeren zich allemaal op straten met een maximumsnelheid van 50 km/u:

  • Gustaaf Breynaertstraat
  • Negenbunderstraat
  • Frans Van der Steenstraat
  • Gustaaf Van der Steenstraat

Deze trajecten werden gekozen op basis van vaststellingen en tellingen en dit in samenspraak met de politie.

Hoe werkt een trajectcontrole?

Camera’s nemen een foto op het begin- en eindpunt van het traject. Zo kan de tijd tussen de twee foto’s en dus ook de gereden snelheid worden bepaald. Als de gemiddelde snelheid hoger is dan de toegelaten snelheid, dan ontvang je een boete.

Naast het bepalen van de gemiddelde snelheid van een voertuig kunnen de camera’s ook gebruikt

worden door de politiediensten in de strijd tegen kleine en grote criminaliteit, voornamelijk door de

recherche- en de interventiediensten.

Installatie van de trajecten

De installatie van de trajecten wordt uitgevoerd in verschillende fases. De fysieke installatie plannen we volledig afgerond te hebben voor het bouwverlof. Na de installatie moeten de trajecten nog gekeurd worden en dan pas mogen ze officieel opgestart worden.

We verwachten dat de trajecten tegen eind augustus operationeel zullen zijn en informeren je hierover via onze gemeentelijke kanalen.

Gepubliceerd op do 31 aug 2023