Gemeente Gemeente Lennik

Zaalverhuur

Wat

Occasionele huur omvat alle verhuur van zalen aan verenigingen of personen voor éénmalig gebruik of een éénmalige activiteit.

Seizoenhuur omvat de verhuur van zalen aan verenigingen of personen minstens om de 14 dagen en minstens 12 keer per seizoen, op regelmatige basis. Een seizoen loopt telkens van 1 augustus tot 31 juli.

De gemeente Lennik stelt 3 zalen ter beschikking voor verhuur.

Feestzaal Jo Baetens

De feestzaal Jo Baetens is direct gelegen naast de sporthal Jo Baetens. Deze zaal is uitgerust me tafels en stoelen voor 225 personen. Sanitair en een volledig ingerichte keuken met keukenmateriaal zijn aanwezig. De feestzaal Jo Baetens werd grondig gerenoveerd en is terug te huur sinds september 2021.

Sporthal Jo Baetens

De sporthal Jo Baetens heeft een totale oppervlakte van 950 m².  Sanitair, kleedkamers met douches zijn aanwezig.
Je kan 1 of meerdere terreinen (max. 3) huren van de sporthal voor sportactiviteiten, tornooien, wedstrijden, grote evenementen. Zowel binnen als buiten kunnen er verschillende soorten sporten (o.a. volleybal, voetbal, judo, basketbal, turnen, dans,...) worden uitgeoefend.

Opgelet: voor sommige sporten (o.a. voetbal) is er een volledige zaal (3 terreinen nodig). Gelieve hiermee rekening te houden bij uw reservatie!

Het is ook mogelijk om de 2 beachterreinen, gelegen achter de sporthal te huren.

Feestzaal Sint-Martens-Lennik

De feestzaal Sint-Martens Lennik (vroegere jongensschool) is gelegen achter de gemeentelijke bibliotheek. Deze zaal heeft een totale oppervlakte van 265 m² met een maximumcapaciteit van 180 personen.

Er is sanitair voorzien met 1 minder mobielen toilet op het gelijkvloers.

In de zaal staat er een podium.

Er is een kleine keuken aanwezig (dubbele afwasbak met kleine boiler en toog), zonder kookmogelijkheden en zonder keukenmateriaal. Er zijn stoelen  en tafels ( 6 personen) voor 180 personen aanwezig. Buiten is er beperkte parkeergelegenheid.

Je kan de feestzaal SML huren voor fuiven, concerten, culturele activiteiten, privéfeesten zonder eten,... .

Hoe reserveren/beschikbaarheid raadplegen

Beschikbaarheid raadplegen /reserveren gebeurt online door het volgen van een aantal stappen. Bij problemen kan je steeds met de helpdesk contact opnemen op info@ticketgang.be.

1°) Surf naar https://lennik.zaalreservatie.be.  Klik op 'nieuwe reservering'. 'Creëer een account' de eerste keer en meld je vervolgens aan. Opgelet: accounts van verenigingen moeten eerst door de gemeente op 'actief' worden gezet!

2°) Ga naar 'Mijn Reservaties' en duid 'nieuw' aan. Daarna vul je alle gevraagde velden (gewenste zaal, periode, uur, genre, doelgroep,...) in.  

Voor occasionele huur, duid je als genre 'dagtarief' aan en kies je een 'activiteit'( met/zonder winst, privéfeest, eetfestijn, fuif). Voor sportactiviteiten en seizoenhuur(uitgezonderd: tornooi = dagtarief) duid je als genre 'sport/andere per uur' aan en als doelgroep 'seizoenhuur/occasionele huur'.

3°) Je ontvangt een bevestigingsmail van je reservatie en later ook een factuur.

Nieuwe aanvragen worden niet goedgekeurd tijdens het weekend en/of feestdagen!

Opgelet: Vergeet niet om na betaling, enkele dagen vóór de gereserveerde datum, een badge te komen afhalen bij de onthaalbalie van het gemeentehuis tijdens de openingsuren, waarmee toegang mogelijk is tot de gevraagde zaal.

 

Kostprijs

Voor het bepalen van het tarief om een zaal/materiaal bij de gemeente Lennik te huren, wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën gebruikers:
- erkende verenigingen / scholen / buurtfeest
- niet-erkende verenigingen / inwoners
- andere

Verder hangt de prijs af van de zaal en het soort van activiteit waarvoor ze wordt gehuurd (activiteit met/zonder winstdoeleinden, privéfeest, eetfestijn, fuif,...).

Het zaal- en materiaalverhuurreglement vind je onderaan deze pagina bij downloads.

Meer info

Het is steeds mogelijk om vrijblijvend en na het afhalen van een badge op het onthaal van het gemeentehuis de zalen te gaan bezoeken. Een badge aanvragen kan telefonisch op tel. 02 532 41 15 of op info@lennik.be.