Gemeente Gemeente Lennik

Zaal- en materiaalverhuur

Wat

Occasionele huur omvat alle verhuur van zalen en/of materiaal aan verenigingen of personen voor éénmalig gebruik of een éénmalige activiteit.

Seizoenhuur omvat de verhuur van zalen aan verenigingen of personen minstens om de 14 dagen en minstens 12 keer per seizoen, op regelmatige basis. Een seizoen loopt telkens van 1 augustus tot 31 juli.

De gemeente Lennik stelt 4 zalen ter beschikking voor verhuur.

Feestzaal Jo Baetens

De feestzaal Jo Baetens is direct gelegen naast de sporthal Jo Baetens. Deze zaal heeft een totale oppervlakte van 380 m² met een maximumcapaciteit van 300 personen. Verder zijn er een grote keuken, berging, ruime parking, sport- en speeltterreinen buiten beschikbaar. Je kan de feestzaal Jo Baetens huren voor privéfeesten met eten, eetfestijnen, verjaardagen, communiefeesten, clubfeesten, trouwfeesten,... .

Sporthal Jo Baetens

De sporthal Jo Baetens heeft een totale oppervlakte van 950 m².
Je kan 1 of meerdere terreinen (max. 3) huren van de sporthal voor sportactiviteiten, tornooien, wedstrijden, grote evenementen. Zowel binnen als buiten kunnen er verschillende soorten sporten worden uitgeoefend.

Het is ook mogelijk om de 2 beachterreinen, gelegen achter de sporthal te huren.

Feestzaal Sint-Martens-Lennik

De feestzaal Sint-Martens Lennik (vroegere jongensschool) is gelegen achter de gemeentelijke bibliotheek. Deze zaal heeft een totale oppervlakte van 265 m² met een maximumcapiciteit van 180 personen. In de zaal staat er een podium en buiten is er beperkte parkeergelegenheid. Je kan de feestzaal SML huren voor fuiven, concerten, culturele activiteiten, privéfeesten zonder eten,... . Er is geen keuken aanwezig.

Tramstatie Eizeringen

De tramstatie Eizeringen is gelegen op de Ninoofsesteenweg in Eizeringen en heeft een totale oppervlakte van 100 m² met een maximumcapaciteit van 60 personen.  Je kan de tramstatie Eizeringen huren voor concerten, culturele activiteiten, privéfeesten zonder eten, vergaderingen, ... Deze zaal beschikt over geen keuken (uitgezonderd een kleine afwasbak en frigo), noch kookmogelijkheden en er is geen keukenmateriaal aanwezig.

Hoe reserveren/beschikbaarheid raadplegen

Beschikbaarheid raadplegen /reserveren gebeurt online door het volgen van een aantal stappen. Bij problemen kan je steeds met de helpdesk contact opnemen op info@ticketgang.be.

1°) Surf naar https://lennik.zaalreservatie.be.  Klik op 'nieuwe reservering'. 'Creëer een account' de eerste keer en meld je vervolgens aan. Opgelet: accounts van verenigingen moeten eerst door de gemeente op 'actief' worden gezet!

2°) Ga naar 'Mijn Reservaties' en duid 'nieuw' aan. Daarna vul je alle gevraagde velden (gewenste zaal, periode, uur, genre, doelgroep,...) in.  

Voor occasionele huur, duid je als genre 'dagtarief' aan en kies je een 'activiteit'( met/zonder winst, privéfeest, eetfestijn, fuif). Voor sportactiviteiten en seizoenhuur(uitgezonderd: tornooi = dagtarief) duid je als genre 'sport/andere per uur' aan en als doelgroep 'seizoenhuur/occasionele huur'.

3°) Je ontvangt een bevestigingsmail van je reservatie.

Kostprijs

Voor het bepalen van het tarief om een zaal/materiaal bij de gemeente Lennik te huren, wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën gebruikers:
- erkende verenigingen / scholen / buurtfeest
- niet-erkende verenigingen / inwoners
- andere

Verder hangt de prijs af van de zaal en het soort van activiteit waarvoor ze wordt gehuurd (activiteit met/zonder winstdoeleinden, privéfeest, eetfestijn, fuif,...).

Het zaal- en materiaalverhuurreglement vind je onderaan deze pagina bij downloads.

Meer info

Wens je de verschillende zalen ten opzichte van elkaar te vergelijken? Neem dan zeker ook een kijkje in de infobrochure zaalverhuur. Deze kan je raadplegen onderaan deze pagina bij downloads.