Gemeente Gemeente Lennik

Café Combinne

Café Combinne brengt mensen samen voor een gezellige taaluitwisseling


Bij Café Combinne draait het om meer dan alleen koffie en thee. Dit praatcafé, een project mogelijk dankzij de subsidie van 6000 euro van de provincie Vlaams-Brabant in kader van “taalstimulering Nederlands” is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde in samenwerking met verschillende gemeentes. Café Combinne is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar Nederlandstaligen en mensen die Nederlands leren elkaar in een open en gezellige sfeer treffen. Hier kan je niet alleen je taalvaardigheden oefenen, maar ook verhalen uitwisselen en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten.


Wat is Café Combinne?

Café Combinne is geen traditionele Nederlandse les of inburgeringstraject. In plaats daarvan komen deelnemers samen om te praten over alledaagse onderwerpen. Of je nu Nederlands wilt leren of gewoon houdt van een goed gesprek, Café Combinne biedt een ideale gelegenheid om je taalvaardigheden te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten.


Waar en wanneer?

Sinds 20 maart '24 verwelkomt Café Combinne iedere woensdagvoormiddag tussen 9 en 11 uur (m.u.v. de zomermaandag juli & augustus) deelnemers in het bestaande Praatcafé op de Hendrik Ghijselenstraat 7. De bijeenkomsten zijn gratis en deelnemers kunnen vrij in- en uitlopen. Er staat gratis koffie, water en thee klaar voor alle aanwezigen.


Vrijwilligers maken het verschil

Café Combinne wordt ondersteund door enthousiaste vrijwilligers, die specifiek zijn opgeleid om de gesprekken te begeleiden. Met Café Combinne wordt de lijst met sociale initiatieven gedragen door vrijwilligers in Lennik weer wat langer. Hun inzet draagt bij aan het succes van dit sociale initiatief.

Café Combinne is een waardevol initiatief dat niet mogelijk zou zijn zonder de inzet van deze betrokken vrijwilligers.


Zelf vrijwilliger worden?

Het OCMW van Lennik is nog op zoek naar vrijwilligers. Gelieve contact op te nemen met de sociale dienst van het OCMW indien je geïnteresseerd bent om vrijwilliger te worden.

Meer info

Café Combinne is een gezamenlijk initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde en verschillende gemeentes Voor meer informatie en een overzicht van alle locaties, bezoek www.cafécombinne.be