Gemeente Gemeente Lennik

Consultatiepunt Covid-19: Oude Tramstatie in Eizeringen, Ninoofsesteenweg 59

Waar en hoe kan je er terecht?

Het triagepunt is verhuisd!

Maandag 29 juni opende het Consultatiepunt Covid-19 haar deuren in de Oude Tramstatie in Eizeringen (Ninoofsesteenweg, 59 – 1750 Lennik). Het testcentrum COVID-19 in de Oude Tramstatie te Eizeringen draait al enkel maanden op volle toeren. We breiden dit uit met een 2de locatie: het oud vredegerecht, Edingsesteenweg 6 te Herne.

Op die manier kunnen we meer patiënten dichter bij huis helpen, binnen zo ruim mogelijke openingsuren.

Op beide locaties zullen enkel testings gebeuren. Er zal, met andere woorden, geen arts meer aanwezig zijn voor klinisch onderzoek. De verpleegkundige staat in voor het afnemen van de tests. Ook nu kan je hier enkel na doorverwijzing van je huisarts terecht.

NIEUW: vanaf 17/11 kan je zelf een afspraak maken via je activatiecode! Lees meer op https://www.lennik.be/consultatiepunt-covid-19-maak-zelf-een-afspraak-met-je-activatiecode 


Openingsuren

De doorverwijspost in de Oude Tramstatie in Eizeringen is van maandag tot en met zaterdag open van 14u tot uiterlijk 17 uur (i.f.v. bezetting van afspraken in de agenda). Op zon- en feestdagen blijft het centrum gesloten. Dit alles is uiteraard evolutief en kan uitgebreid worden volgens de nood en beschikbaarheid/ draagkracht van de verpleging, artsen en ander personeel.


Maak zelf een afspraak met je activatiecode

Sinds 17/11 kan je met de activatiecode die je van arts kreeg zelf een afspraak maken in het Consultatiepunt Covid-19 via de registratietool https://testcovid.doclr.be/#!/flow 

Ben je niet in de mogelijkheid zelf online een afspraak te maken?
Zeg dit aan je huisarts, die kan dit nog steeds voor jou doen.

Wat heb je nodig om je te laten testen?

Om een COVID-test te laten afnemen in een testcentrum of in een labo heb je volgende zaken nodig :

 • een 16-cijferige code die je per SMS of via je huisarts kreeg, of een medisch voorschrift
 • je rijksregisternummer
 • een gsm-nummer om het resultaat te ontvangen
 • de naam van de arts die het resultaat ook moet ontvangen (optioneel)

Hoe kan je een activatiecode ontvangen?

Wanneer je huisarts het elektronisch voorschrift invult, ontvang je een activatiecode via sms. Een activatiecode kan ook per SMS worden gestuurd op initiatief van bijvoorbeeld een bedrijfsarts, een schoolarts of een verpleeghuisarts. Deze code is nodig om een test te kunnen doen. Als je geen sms kan ontvangen, zal de dokter je deze activatiecode of een voorschrift geven. Het elektronische voorschrift wordt automatisch door je huisarts doorgestuurd naar de persoon die de test zal afnemen.

Hoe maak je een afspraak voor een test?

Er zijn een honderdtal testcentra waar je je kan laten testen.

 • Je kan online een afspraak maken via de registratietool https://testcovid.doclr.be/#!/flow 
 • Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je hulp vragen aan een kennis. Je huisarts kan ook een afspraak maken voor jou.
 • Als je een afspraak wenst te maken in een laboratorium, dan neemt je rechtstreeks contact op met het labo.

Waar vind je het resultaat van de test?

 • Van zodra je resultaat bekend is, kan je het raadplegen op www.mijngezondheid.be. Meld je aan en kies voor de rubriek Covid-19. Klik vervolgens op Uitslag van mijn COVID-test of op een van de links die eronder verschijnen. Bekijk hier het filmpje over hoe je je kan aanmelden.
 • In sommige gevallen kan je het resultaat van je test via SMS ontvangen. Dit gebeurt op een veilige manier.
 • Als je de app coronalert gebruikt en je hebt een 17-cijferige code gegeneerd en doorgegeven bij je test, dan krijg je het resultaat ook in de app.
 • Heb je geen toegang tot www.mijngezondheid.be of heb je de coronalert-app niet (geen identiteitskaart, geen computer of smartphone), dan kan je contact opnemen met je huisarts voor het resultaat van je test.

In het geval dat je geen huisarts hebt of je huisarts niet bereikbaar is, dan kan een andere arts je resultaat raadplegen op voorwaarde dat:

 • de arts beschikt over je rijksregisternummer
 • de arts een therapeutische relatie met je heeft
 • je uitdrukkelijke toestemming geeft om je gegevens te delen (op het portaal www.mijngezondheid.be > toegangsbeheer)