Gemeente Gemeente Lennik

Coördineer jij mee in het Consultatiepunt Covid-19?

Nieuw adres en zomerwerking consultatiepunt Covid-19

Het triagepunt is verhuisd!

Maandag 29 juni opende het Consultatiepunt Covid-19 haar deuren in de Oude Tramstatie in Eizeringen (Ninoofsesteenweg, 59 – 1750 Lennik).

Op deze locatie zullen tijdens de zomermaanden (29/6/2020 – 18/9/2020)  enkel testings gebeuren. Er zal, met andere woorden, geen arts meer aanwezig zijn voor klinisch onderzoek. De verpleegkundige staat in voor het afnemen van de tests. Ook nu kan je hier enkel na doorverwijzing van je huisarts terecht.

De openingsuren vervroegen met 1 uur: vanaf nu is de doorverwijspost van maandag tot en met vrijdag open van 14u tot 16u om te garanderen dat het labo de tests tijdig kan komen ophalen. Tijdens weekends en op feestdagen blijft het centrum gesloten.

---------------------------------------------------------------------------------------------- 

Werking en verhuis Consultatiepunt Covid-19 

Door de geringe drukte in het triagepunt tijdens het weekend, zal deze vanaf nu niet alleen gesloten blijven op zon- en feestdagen, maar ook op zaterdagen.
De frequentie (alle dagen vs. enkele dagen per week) wordt nog bekeken.

Sporthal Jo Baetens wordt deze zomer gebruikt voor de sportkampen.
Daarom verhuist het consultatiepunt Covid-19 later deze maand naar de Oude Tramstatie in Eizeringen (Ninoofsesteenweg), waar het vanaf woensdag 1 juli operationeel zal zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dinsdag 24 maart opent in de sporthal Jo Baetens het Consultatiepunt Covid-19.

Dit consultatiepunt zorgt voor een gescheiden opvang van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en biedt de mogelijkheid deze klinisch te onderzoeken na doorverwijzing van de huisarts. Hier zal men de triage doen tussen thuis in quarantaine uitzieken of doorverwijzing naar het ziekenhuis.

Alles organisatorisch in goede banen leiden maakt dat dokters zich op hun kerntaak kunnen focussen. Wil jij mee zorgen voor de registratie van patiënten, het inplannen van afspraken en het wegwijzen van patiënten naar de correcte wachtbox in kader van een vlotte doorstroom met respect voor de social distancing maatregel waarbij iedereen 2m afstand van elkaar houdt?

Wij zorgen voor jouw gezondheid en bieden je de nodige beschermmiddelen. Zo zal je achter een plexiglas scherm zitten en een mondmasker, handschoenen en een beschermschort ontvangen.

Wij rekenen op de hulp van onze Lennikenaren met een warm hart.

Interesse? Registreer je op www.lennikaanzet.be , vul het formulier 'Hulp verlenen?' in en wij contacteren je.

Geen internet? Bel naar 02 532 41 45 op weekdagen tussen 8-12 uur en 13-16 uur.