Gemeente Gemeente Lennik

Creve Reinert

Reinert Creve is geboren in 2001 te Leuven. Hij ontwikkelde zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd, zo begon hij op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Na verloop van tijd begon hij met lessen klassieke piano aan de Muziekacademie August De Boeck.

Rond zijn 10 jaar kreeg hij interesse in jazz en begon hij ook saxofoonlessen te volgen bij Musate en later aan de jazz pop rock afdeling van Muziekacademie August De Boeck in Asse.

Deze liefde voor jazz zet zich voort en op 16 jaar start hij lessen jazz piano aan de Stedelijke Academie in Ninove. Het was tijdens deze periode dat hij ook deelnam aan de jazzstages in Dworp, waar hij de kans kreeg om les te krijgen van enkele grote namen in de jazzwereld, waaronder Bram de Looze, Ewout Pierreux en Nicolas Thys.

In 2019 begon Reinert zijn jazz piano studies aan het conservatorium van Gent, waar hij les kreeg van enkele van de meest getalenteerde en gepassioneerde docenten, waaronder Christian Mendoza en Erik Vermeulen. Sinds hij begon aan het conservatorium, treedt Reinert regelmatig op in de jazzcafés van Gent en speelt hij met andere getalenteerde muzikanten van de conservatoria van Antwerpen, Leuven en Brussel.

In 2021 krijgt hij de kans om 2 van zijn grootste invloeden, Brad Mehldau en Emmet Cohen, persoonlijk te ontmoeten op het jaarlijkse jazz festival van Perugia in Italië.

Momenteel werkt Reinert zijn master jazz piano af aan het conservatorium in Gent, in combinatie met het lesgeven aan de academie van Lennik.