Gemeente Gemeente Lennik

Dagverzorgingscentra (DVC) omgeving Lennik

 

Wat

Een dagverzorgingscentrum biedt opvang en verzorging overdag. Een 65+'er kan een of meerdere dagen of uren per week naar een dagverzorgingscentrum gaan. Het personeel helpt bij het wassen en de verzorging en er zijn activatie-, revalidatie- en ontspanningsactiviteiten. De centra bieden ook een warme maaltijd aan en vervoer.

Er zijn 3 soorten dagverzorgingscentra:

  • een "gewoon" dagverzorgingscentrum: een 65+'er kan hier een halve dag of een volledige dag verblijven en betaalt een dagprijs.  Deze zijn "niet-conform artikel 51".
  • een dagverzorgingscentrum  uitgebaat door een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Hier betaalt de oudere (65+) een prijs per uur en de centra zijn enkel open op weekdagen tussen 7 uur en 20 uur. Alleen wie al gezinszorg of aanvullende thuiszorg krijgt van een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, kan hier terecht. Deze zijn "conform artikel 51".
  • een dagverzorgingscentrum dat uitsluitend gebruikers met een chronische aandoening verzorgt. De 65+'er kan hier een halve dag of een volledige dag verblijven en betaalt een dagprijs.

Er zijn ook nog dagverzorgingscentra voor palliatieve zorg.

bron : website Vlaanderen Agentschap Zorg en Gezondheid - https://www.zorg-en-gezondheid.be/ 

Dagopvangcentra omgevingLennik

Voor informatie over een specifiek dagverzorgingscentrum (prijzen, doelgroep, enz.) kan je het DVC van jou keuze contacteren uit bovenstaande lijst.

De adressen van alle dagverzorgingscentra in België vind je via :