Gemeente Gemeente Lennik

Danslab

De focus ligt hier op het verwerven van de basisprincipes en basistechnieken van de klassieke dans. Onze visie is dat het beheersen van de klassieke danstechniek noodzakelijk is om zich later verder te kunnen ontwikkelen in een moderne, hedendaagse dansstijl. Een goede, klassieke techniek is de basis voor elke andere dansstijl aan de academie.

De leerlingen staan afwisselend één les aan de barre en één les ‘au milieu’.

Naar aanleiding van toonmomenten en optredens kunnen de technieklessen deels vervangen door choreografie-lessen. In deze choreografie-lessen maken de leerlingen dan ook kennis met elementen uit de jazzdans, moderne dans, musicaldans,…enzovoort; afhankelijk van de stijl van de choreografie. Daarnaast blijven expressie-opdrachten een significant onderdeel van de dansles.

Belangrijk in de 2e graad is ook het ontwikkelen van een correcte lichaamshouding, het ontwikkelen van lenigheid en kracht, en het aanmoedigen van dansplezier bij de leerlingen. De leerlingen maken kennis met de rol als performer door deel te nemen aan (meerdere) toonmomenten en optredens.

In derde en vierde jaar worden de leerlingen voorbereid op de hedendaagse lessen in de 3e graad door in de les ‘milieu’ hun eerste hedendaagse danstechnieken, grondwerk en partnerwerk aangeleerd te krijgen. Zij leren daarbij ook de transfer maken van hun aangeleerde klassieke danstechnieken naar de modern/hedendaagse dansstijl.