Gemeente Gemeente Lennik

De nieuwe maatschappelijk assistent komt terecht in een zeer fijn team!

De collega’s van de sociale dienst zoeken een nieuwe collega die mee instaat voor de eerstelijnsdienstverlening vanuit de sociale dienst. Machteld De Kegel, al meer dan 10 jaar diensthoofd van het team, vertelt graag wat de job concreet inhoudt.

Machteld, wat houdt het takenpakket van de nieuwe maatschappelijk assistent in?

Als maatschappelijk assistent kom je terecht binnen het team van de sociale dienst bij het OCMW van Lennik. Je bent er het eerste aanspreekpunt voor de kwetsbare Lennikenaren. Je helpt inwoners van Lennik die zich in financiële moeilijkheden bevinden. Concreet betekent dit dat je onder andere individuele dossiers rond budgetbeheer en leefloondossiers van studenten opvolgt. Wie geen ervaring heeft in deze materie kan hiervoor rekenen op voldoende opleiding. Je licht je dossiers op regelmatige basis ook zelf toe aan het bijzonder comité van de sociale dienst. Daarnaast mag je mee je schouders zetten onder projecten zoals bijvoorbeeld het geïntegreerd breed onthaal, de UIT-pas of participatie en sociale activering.

Wat zijn de werktijden?

Je werkt volgens een flexibel uurrooster waarbij je zelf je werktijd bepaalt. Je kan ook één dag per week telewerken. Zo bewaak je zelf de balans tussen werk en privé. Naast de gebruikelijke openingsuren staan we ook op donderdagavond van 16 tot 20 uur klaar voor onze Lennikenaren. 

Is het een groot team?

Je komt terecht in een klein team waarbinnen iedereen zijn eigen expertise heeft. Iedereen behandelt een aantal individuele dossiers en samen werken we aan projecten. We houden wekelijks een kort, praktisch overleg met het team. Eens per maand staan we tijdens een overleg ook stil bij elkaars dossiers. Zo leer je van elkaar en kan je eventuele vragen aan collega’s stellen. Ik vind het zelf een heel tof team om in te werken. Ik ben zelf al meer dan 20 jaar aan de slag in Lennik. Ondanks de vele vacatures (onder andere ook bij andere gemeenten) die in de loop der jaren mijn pad kruisten, zorgen de fijne collega’s er echt voor dat ik met plezier nog elke dag aan de slag ga in Lennik.

Wat vind je zelf zo fijn aan deze job?

Het is een kleinschalige organisatie. We werken met een 100-tal medewerkers in Lennik. Je kan al vrij snel veel namen op gezichten plakken. Die kleinschaligheid brengt ook met zich mee dat je een heel grote variatie binnen je takenpakket hebt. Dat maakt het boeiend en afwisselend. Je kan daarnaast door de inhoud van de job elke dag een verschil maken in het dagelijks leven van mensen die het niet altijd even makkelijk hebben. Een job met écht maatschappelijke impact.

Tot slot, Machteld, waarom moeten sollicitanten voor Lennik kiezen?

Het is een hele fijne organisatie. Er heerst een heel fijne sfeer. Je kan hier écht zijn wie je bent. Er is een heel open en transparante cultuur. Zo is er sinds kort ook een duidelijk intranet waar je als personeelslid heel wat nuttige informatie kan vinden. Maandelijks valt er ook een digitale nieuwsbrief in je mailbox zodat je op de hoogte blijft van alle nieuws.

Daarnaast worden er de laatste maanden ook stevige inspanningen geleverd om een sterke werkgever te zijn. Naast het flexibel werken en het grote aantal verlofdagen, zijn er sinds vorig jaar ook ecocheques als extralegaal voordeel. Daarnaast zetten we ook sterk in op het waarderen van anciënniteit uit vorige jobervaringen. Kortom: wie twijfelt, dat is voor niets nodig 😉

Wil jij net zoals Machteld en haar collega's ook aan de slag als maatschappelijk assistent in Lennik? Raadpleeg onze openstaande vacature. Het is een tijdelijke functie van 1 jaar.

Gepubliceerd op di 20 sep 2022