Gemeente Gemeente Lennik

Digitale bouwaanvraag

Dien vanaf 1 december 2016 uw bouwaanvraag digitaal in.

Burgers en professionelen kunnen hun aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning in Lennik vanaf 1 december 2016 ook digitaal indienen.

Een digitale bouwaanvraag indienen kan via het digitaal loket van de Vlaamse overheid. 

De gemeente Lennik maakt het nu al mogelijk uw bouwaanvraag digitaal in te dienen om klaar te zijn voor de invoering van de omgevingsvergunning op 1 juni 2017. Op dat moment smelten de stedenbouwkundige en de milieuvergunning samen en worden alle steden en gemeenten in Vlaanderen verplicht hun dossiers digitaal te behandelen. Maar u kunt dus nu al uw aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen.

Voordelen:

  • De digitale bouwaanvraag en de omgevingsvergunning zullen het papierwerk bij zowel de aanvrager als de gemeente sterk verminderen.
  • U hoeft dezelfde informatie nog slechts één keer te geven. U moet uw dossier niet meer in meerdere exemplaren indienen.
  • U kunt op elk moment van de dag uw aanvraag indienen en niet meer enkel tijdens de openingsuren van de gemeentediensten.
  • Via het digitaal loket kunt u uw aanvraag continu raadplegen en opvolgen.
  • Ook de beslissing verloopt digitaal.

Hoe werkt het?

Het digitaal loket werkt met een login op basis van uw identiteitskaart. Om een aanvraag in te dienen, moet u dus beschikken over een e-ID-kaartlezer of over een token. Extra software is niet vereist.