Gemeente Gemeente Lennik

Erfgoeddag Lennik - Akkernatuurwandeling

Erfgoeddag 'Beestig' Zondag 23 april 2023 Van vleermuis, werkpaard tot en met de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. We nodigen je graag uit voor een gegidste wandeling waarbij de 'beestjes' centraal staan. In het landelij...
Erfgoeddag 'Beestig' Zondag 23 april 2023

Van vleermuis, werkpaard tot en met de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'.
We nodigen je graag uit voor een gegidste wandeling waarbij de 'beestjes' centraal staan.
In het landelijke Lennik is het niet vreemd dat de akkernatuur centraal staat. Wanneer hoorde u nog het laatst een veldleeuwerik fluiten of zag u een kievit schichtig wegvliegen in de verte? In de mooie omgeving van de vierkantshoeve Bree-eik wemelt het nog van heel wat bedreigde akkervogels.

Om 8u starten we met een lus van 5km die deel uit maakt van de akkernatuurwandeling met specifieke aandacht voor akkervogels. Onze natuurgids Edwin Rooselaer geeft op dit vroege uur uitleg in woord en beeld over deze gevederde beestjes, die we met wat geluk ook in hun habitat kunnen spotten.
Het luik erfgoed rond wegen en gebouwen in dit mooi stukje patrimonium komt zeker ook aan bod. Ronald Van Ham, gepassioneerd kenner, vertelt in geur en kleur over de geschiedenis van het erfgoed en de oude wegen die rondom de prachtige hoeve liggen.
Een boeiende ervaring die je zeker niet mag missen!
We verzamelen ter hoogte van het terrein van Rugby Club Pajot ( Frans van der Steenstraat - 1750 Lennik ) en sluiten af met een warm drankje voor de deelnemers.
Breng zeker je verrekijker of telescoop mee, voorzie laarzen bij regenweer.
Inschrijven kan per mail naar vrije.tijd@lennik.be tot en met woensdag 19 april.

Wanneer

  • zo 23 april 2023
    van 8 tot 10 uur

Waar

Rugby Club Pajot
Frans van der Steenstraat - thv nr. 217, 1750 Lennik

Organisatie

gemeente Lennik