Gemeente Gemeente Lennik

Atelier in beeld: Christiane Debekker

Ga langs bij Christiane Debekker tijdens Atelier in beeld. Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om ateliers te ontdekken. De liefde voor olieverf en kleurenleer in het algemeen is de drijfveer achter mijn werk. Een combinatie van zachte lagen en dikke impasto gebieden informeert mijn proces, met een...
Ga langs bij Christiane Debekker
tijdens Atelier in beeld.

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om ateliers te ontdekken.

De liefde voor olieverf en kleurenleer in het algemeen is de drijfveer achter mijn werk. Een combinatie van zachte lagen en dikke impasto gebieden informeert mijn proces, met een voorkeur voor intuïtieve kleurmenging in plaats van planning vooraf. Het stilleven is het perfecte onderwerp om de kleur, het contrast en de dans diepgaand te onderzoeken. Ik schilder als een middel tot meditatie, als een manier van ontdekken, van leren wat werkt en waarom. Patroon, kleur en compositie staan centraal. Schilderen is voor mij een escapisme, het biedt zowel voldoening als frustratie, maar vereist totale mindfulness, tot het punt dat ik niet bewust nadenk, en het komt gewoon door een reeks bewegingen en intuïtieve keuzes. Ik ben sterk beïnvloed door de modernisten en meer bepaald door Henri Matisse, Vuillard, Bonnard en Rik Wouters.

Wanneer

  • za 6 mei 2023
    van 14 tot 18 uur
  • zo 7 mei 2023
    van 11 tot 17 uur

Waar

Christiane Debekker
Crijnemstraat 1, 1750 Vollezele

Tickets

Reserveren