Gemeente Gemeente Lennik

Week van het bos Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Zaterdag 7 oktober wordt de 'Week van het bos' ingezet in het nieuwe speelbos aan de site Jo Baetens.
Om 14 uur start er een superleuke workshop bushcraft voor de jonge avonturiers. Je leert veilig werken met een zakmes en firestick. Krijg jij je eigen vuurtje aan? Dan verdien je ook een zelfgemaakte smores.
Daarnaast zijn er ook nog heel wat leuke en creatieve bosactiviteiten te vinden in het speelbos.
Als een echte speurneus ga je met een vergrootglas op tocht in het bos of je speelt onze bosbingo. We schilderen met modder, maken kleimonsters tegen bomen, maken vertelstenen en planten zelf een stukje natuur om mee naar huis te nemen.

We sluiten de dag af met een live vertelling van 'Dwalen met verhalen' - 'Tonus en Troet' van 17 tot 18 uur.
Op een dag ontdekt Bioboer Tonus dat er plannen zijn om een vieze stinkfabriek te bouwen op de weide aan de rand van het bos naast zijn boerderij. Actie is nodig!! Troet, zijn enige koe, kan door het eten van rare paddenstoelen plotseling vliegen... Zo komen ze terecht op de gekste plaatsen en gebeuren er fantastische dingen! Zelfs de koning helpt een handje... Komt alles nog goed? Een humoristisch verhaal met een serieuze ondertoon...

Alle kinderen krijgen ook een drankje en een gezond tussendoortje.
Kom je mee op ontdekking in het bos?

Wanneer

  • za 7 oktober 2023
    van 14 tot 18 uur

Waar

Speelbos - Site Jo Baetens
Alfred Algoetstraat 77, 1750 Lennik

Organisatie

gemeente Lennik