Gemeente Gemeente Lennik

Bezoek de prachige Museumtuin van Gaasbeek

De Museumtuin in het domein van Gaasbeek is een echte toeristische parel in het Pajottenland. Kasteeltuinen van rond 1900 waren de inspiratie voor deze tuin. Vlaamse hoveniers en fruittelers behoorden in die tijd tot de wereldtop. Het Agentschap voor Natuur en Bos past in de Museumtuin nog steeds oude teeltmethodes toe en herbergt er een unieke collectie oude en zeldzame vari√ęteiten fruitbomen, groenten en sierplanten. Het neusje van de zalm is de verzameling leifruitbomen, waarschijnlijk de grootste en meest volledige collectie ter wereld. De prachtige Italiaanse siertuin, die een spectaculair zicht biedt op het Kasteel van Gaasbeek en het omliggende Pajottenland, vormt de apotheose van elk bezoek.
Voor de kinderen is er een zoektocht met mascotte Tilia de bij. Ze is op verschillende plaatsen in de tuin verstopt en heeft een paar leuke opdrachten in petto.

Een ticket voor de Museumtuin kost 7 euro (6 euro kortingstarief) en koop je aan de ingang van de tuin. Voor kinderen is de toegang gratis. De tuin is open van 1 mei tot en met 31 oktober, telkens van dinsdag tot en met zondag én op alle feestdagen van 10u tot 18u (in oktober tot 17u). Op zaterdag en zondag worden om 14u en om 16u open rondleidingen gegeven, inbegrepen in je ticket.

Wanneer

 •  wo 1 mei 2024 tot do 31 oktober 2024
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  van 10 tot 18 uur
  woensdag
  van 10 tot 18 uur
  donderdag
  van 10 tot 18 uur
  vrijdag
  van 10 tot 18 uur
  zaterdag
  van 10 tot 18 uur
  zondag
  van 10 tot 18 uur

Prijs

€ 7,00
65+, studenten, leerkrachten - 6,00 euro, Kinderen - 0,00 euro

Waar

Museumtuin Gaasbeek - bij het Kasteel van Gaasbeek
Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)

Tickets

Reserveren

Organisatie

Museumtuin Gaasbeek