Gemeente Gemeente Lennik

Kinderzoektocht in de Museumtuin met Tilia de Bij Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De Museumtuin voert je terug naar de prachtige kasteeltuinen van de 18de en 19de eeuw. Neem je tijd en wandel door een sterk staaltje levend cultureel erfgoed. Kinderen kunnen in het kasteel een gratis zoektochtboekje krijgen. Samen met Tilia de Bij ontdekken ze de tuin, leren ze bij over de natuur en gaan ze op zoek naar de mooiste plekjes. Een fijne uitstap voor het hele gezin! Ontdek de ...
De Museumtuin voert je terug naar de prachtige kasteeltuinen van de 18de en 19de eeuw. Neem je tijd en wandel door een sterk staaltje levend cultureel erfgoed.

Kinderen kunnen in het kasteel een gratis zoektochtboekje krijgen. Samen met Tilia de Bij ontdekken ze de tuin, leren ze bij over de natuur en gaan ze op zoek naar de mooiste plekjes. Een fijne uitstap voor het hele gezin!

Ontdek de moestuinen met 'vergeten' fruit- en groentesoorten zoals mispels, kweeperen, aardbeispinazie en wandelstokkool. Onderweg kun je de oude fruitbewaarplaats bezoeken, de bijenkorf ontdekken en genieten van schitterende vergezichten. Dé blikvanger van de Museumtuin is de unieke collectie fruitbomen in leivorm. Even verpozen doe je in stijl in de ommuurde Franse tuin met een schitterend zicht op het kasteel en het Pajottenland.

Elke zaterdag en zondag worden vrij toegankelijke rondleidingen gegeven om 14u en om 16u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 •  vr 1 juni 2018 tot do 31 oktober 2019
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  van 10 tot 18 uur
  woensdag
  van 10 tot 18 uur
  donderdag
  van 10 tot 18 uur
  vrijdag
  van 10 tot 18 uur
  zaterdag
  van 10 tot 18 uur
  zondag
  van 10 tot 18 uur

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Kortingstarief: 4,00 €; Kinderen - 18 jaar: 0,00 €

Waar

Museumtuin van Gaasbeek
Museumtuin van Gaasbeek, Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)