Gemeente Gemeente Lennik

Stenen Getuigen - een erfgoedwandeling in het kasteelpark van Gaasbeek

Nu het Kasteel van Gaasbeek gesloten is voor restauratiewerken, plaatsen we het kasteeldomein in de schijnwerpers: een 49 hectare tellend park waarin indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden elkaar afwisselen. Maar bovenal een park dat een waar speelterrein vormde voor verschillende omstreden en excentrieke kasteeleigenaars. Zij lieten her en der zogenaamde 'follies' optrekken: speels...
Nu het Kasteel van Gaasbeek gesloten is voor restauratiewerken, plaatsen we het kasteeldomein in de schijnwerpers: een 49 hectare tellend park waarin indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden elkaar afwisselen. Maar bovenal een park dat een waar speelterrein vormde voor verschillende omstreden en excentrieke kasteeleigenaars. Zij lieten her en der zogenaamde 'follies' optrekken: speelse, fantasierijke gebouwen die geen andere functie hadden dan het verbazen van de wandelaar. Wij laten u graag kennismaken met enkele bijzondere architecturale pareltjes die de tand des tijds doorstonden en na een grondige restauratie opnieuw schitteren als voorheen. Unieke stenen getuigen van de smaak van hun adellijke bouwheren en van de tijd waarin zij ontstonden. U kan het barokpaviljoen met zijn weelderig stucplafond betreden of de sprookjesachtige sfeer van de Sint-Gertrudiskapel opsnuiven. Daar schittert bovendien een gloednieuw glasraam, ontworpen door kunstenaar Ben Sledsens.

Ontdek alles over deze bouwwerken en hun fascinerende bouwheren op onze erfgoedwandeling. In het barokpaviljoen of de Sint-Gertrudiskapel kan u uw bezoekersgids afhalen tijdens de openingsuren. Struin door het park en laat u verbazen!

Met bezoekersgids, af te halen in het barokpaviljoen of in de Sint-Gertrudiskapel tijdens de openingsuren.

Wanneer

 • zo 1 mei 2022
  van 4 tot 17 uur
 • zo 5 juni 2022
  van 13 tot 17 uur
 • zo 3 juli 2022
  van 13 tot 17 uur
 • zo 7 augustus 2022
  van 13 tot 17 uur
 • zo 4 september 2022
  van 13 tot 17 uur
 • zo 2 oktober 2022
  van 13 tot 17 uur

Waar

Kasteelpark van Gaasbeek
Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)

Organisatie

Kasteel van Gaasbeek