Gemeente Gemeente Lennik

LENNIK KLASSIEK

Zomers aperitiefconcert gebracht door het Bacchus Ensemble. Iedereen welkom voor een zomers aperitief op de noten van een hoogstaand muzikaal ensemble uit Lennik. Op de slotdag van de Lennikse Feesten mag je dit zeker niet missen! In het voorjaar van 1982 werd bij de KLJ (Sint-Martens- Lennik) gezocht naar een originele manier om de leegtes op te vullen tussen de aktes van het groepsf...
Zomers aperitiefconcert gebracht door het Bacchus Ensemble.

Iedereen welkom voor een zomers aperitief op de noten van een hoogstaand muzikaal ensemble uit Lennik.
Op de slotdag van de Lennikse Feesten mag je dit zeker niet missen!

In het voorjaar van 1982 werd bij de KLJ (Sint-Martens- Lennik) gezocht naar een originele manier om de leegtes op te vullen tussen de aktes van het groepsfeest. Enkele enthousiaste leden besloten daarom samen een gelegenheidsorkestje te starten. Het Bacchus Ensemble was geboren!
Al gauw leerde de buurt het gezelschap kennen door de uitgebreide activiteitenkalender: huwelijken, volleybal wedstrijden opvrolijken, dansavonden, kasteelconcerten, ….
Het Bacchus Ensemble stond daarmee snel op de kaart en groeide verder uit tot een veel gevraagde gast op diverse aangelegenheden in omstreken, maar ook ver daarbuiten.
Tegen eind jaren '90 zou het Bacchus Ensemble ook de basis vormen voor het ontstaan van Brassband Bacchus te Lennik die al menig prijs wegkaapte op topniveau.
Maar desondanks bleven de activiteit en populariteit van de kleine, sfeer makende Bacchusformatie altijd overeind.
Music, maestro!

Doorlopend zomerse bar ten voordele van 11.11.11 en Oxfam Wereldwinkel.

- Oxfam-Wereldwinkel is een
democratische vrijwilligersbeweging
die door haar strijd voor een
rechtvaardige wereldhandel opkomt
voor ieders recht op een menswaardig
leven.
-11.11.11 kiest voor internationale solidariteit.
Zo wil 11.11.11 komen tot een duurzame wereld met kansen voor iedereen. Om ervoor te zorgen dat die er komt, vergroten wij de slagkracht van mensen die aan de kar trekken. Mensen overal ter wereld die de mouwen opstropen en zich inzetten voor verandering. Door hun stem te versterken, vechten we tegen onrecht. Dit jaar zetten we onze schouders onder projecten die ijveren voor meer klimaatrechtvaardigheid.

Wanneer

  • zo 21 augustus 2022
    van 10 tot 12.30 uur

Waar

Dekenijtuin
Andreas Masiusplein 9, 1750 Lennik

Organisatie

gemeente Lennik