Gemeente Gemeente Lennik

Themarondleiding “Peulvruchten, voor onze gezondheid en die van de planeet" én kinderactiviteit in de Museumtuin

Peulvruchten staan ten dienste van duurzame landbouw- en voedselsystemen. We bespreken de botanische kenmerken, de teelttechnieken, de voordelen voor onze gezondheid en het milieu, en geven ook enkele smakelijke keukenrecepten. Kom naar onze rondleiding en hoor er alles over. Je kan de rondleiding starten om 14u in het Frans of om 16u in het Nederlands. Deze duurt 1,5u en is inbegrepen i...
Peulvruchten staan ten dienste van duurzame landbouw- en voedselsystemen. We bespreken de botanische kenmerken, de teelttechnieken, de voordelen voor onze gezondheid en het milieu, en geven ook enkele smakelijke keukenrecepten. Kom naar onze rondleiding en hoor er alles over. Je kan de rondleiding starten om 14u in het Frans of om 16u in het Nederlands. Deze duurt 1,5u en is inbegrepen in je toegangsticket voor de Museumtuin (€ 7 - € 6 - kinderen gratis). Je (klein)kinderen kunnen op het zelfde moment de kinderactiviteit meedoen.

Paulien Pajot, de tuinvrouw van de Museumtuin, en haar keukenhulpen gaan elke maand met kinderen vanaf de derde kleuterklas en de lagere school op zoek naar de magische lepel van het kasteel.
De speurneuzen ontdekken dat groenten niet saai zijn en dat er fruitjes zijn voor elke dag van de week. Weetjes over bijen en nuttige kriebelbeestjes worden spelenderwijs meegegeven.
Deze activiteit wordt volledig begeleid, is gratis en gaat enkel in het Nederlands door van 14u tot 16u.

Graag inschrijven:
Themarondleiding: https://forms.gle/eFK8o7Fw8boBQMXt8
Kinderactiviteit: https://forms.gle/y3xymMk2Pogxc6PC8

Wanneer

  • zo 18 juni 2023
    van 14 tot 16.30 uur
  • zo 18 juni 2023
    van 16 tot 17.30 uur

Prijs

€ 7,00
60+, studenten - 6,00 euro, Kinderen - 0,00 euro

Waar

Museumtuin Gaasbeek
Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)