Gemeente Gemeente Lennik

Themarondleiding "Kruiden: de medicijnkast van onze tuin" en kinderactiviteit in de Museumtuin

Sinds mensenheugenis weet men dat planten heilzaam zijn voor de mens. Ze zijn bovendien een boost voor ons organisme. Wil je meer weten over de geneeskrachtige werking van de planten in onze Museumtuin? Kom dan naar onze rondleiding en kijk mee doorheen de bril van de kruidenvrouw. Je kan de rondleiding starten om 14u of om 16u. Deze duurt 1,5u en is inbegrepen in je toegangsticket voor ...
Sinds mensenheugenis weet men dat planten heilzaam zijn voor de mens. Ze zijn bovendien een boost voor ons organisme. Wil je meer weten over de geneeskrachtige werking van de planten in onze Museumtuin? Kom dan naar onze rondleiding en kijk mee doorheen de bril van de kruidenvrouw. Je kan de rondleiding starten om 14u of om 16u. Deze duurt 1,5u en is inbegrepen in je toegangsticket voor de Museumtuin (€ 7 - € 6 - kinderen gratis). Je (klein)kinderen kunnen op het zelfde moment de kinderactiviteit meedoen.

Paulien Pajot, de tuinvrouw van de Museumtuin, en haar keukenhulpen gaan elke maand met kinderen vanaf de derde kleuterklas en de lagere school op zoek naar de magische lepel van het kasteel.
De speurneuzen ontdekken dat groenten niet saai zijn en dat er fruitjes zijn voor elke dag van de week. Weetjes over bijen en nuttige kriebelbeestjes worden spelenderwijs meegegeven.
Deze activiteit wordt volledig begeleid, is gratis en gaat enkel in het Nederlands door van 14u tot 16u.

Graag inschrijven:
Kruidenwandeling: https://forms.gle/LiTc4tbxA9fJJdXv8
Kinderactiviteit: https://forms.gle/vjLsBrLYrDd1nzox8

Wanneer

  • zo 21 mei 2023
    van 14 tot 15.30 uur
  • zo 21 mei 2023
    van 16 tot 17.30 uur

Prijs

€ 7,00
60+, studenten - 6,00 euro, kinderen - 0,00 euro

Waar

Museumtuin Gaasbeek
Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik)