Gemeente Gemeente Lennik

Feestzaal Jo Baetens

De feestzaal Jo Baetens, gelegen aan de Alfred Algoetstraat 77, op de site Jo Baetens werd volledig gerenoveerd in 2021.

Bij de huur van de feestzaal is steeds een bar met drankenberging inbegrepen. Bijkomend kan de nieuwe en volledig uitgeruste professionele keuken gehuurd worden.

Ideaal voor een eetfestijn, culturele activiteit, receptie, babyborrel, communiefeest, koffietafel, verjaardag…Let wel, in de feestzaal Jo Baetens is 85 dB(A) maximaal toegelaten. Een verhoging tot 95 dB(A) kan tot 2 x per maand mits aanvraag en goedkeuring via het evenementenloket. Indien een evenement door de gemeente geweigerd wordt, kan een bevestigde zaalreservatie steeds kosteloos geannuleerd worden.

Daarnaast wordt deze zaal ook gehuurd door erkende verenigingen en scholen voor sportieve en culturele activiteiten in het kader van seizoenhuur.

Er is tevens een niet bemeubeld terras voor de feestzaal dat uitgeeft op de speeltuin en de andere sportfaciliteiten van de site Jo Baetens. Dit terras kan gratis gebruikt worden voor bijvoorbeeld een receptie buiten. (hoge tafels niet inbegrepen)

De feestzaal is uitgerust voor 225 personen en kan met de zaal voor gevechtssporten uitgebreid worden tot 300 personen (dit is enkel voor evenementen en eetfestijnen van lokale erkende Lennikse verenigingen én mits voorafgaande goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen).

Meer informatie en hoe reserveren

De huurtarieven en uitleg over de verschillende gebruikerscategorieën vind je in het zaalreglement (hoofdstuk 3). Het zaalreglement kan je onderaan deze pagina raadplegen.

Je kan de beschikbaarheid checken en online reserveren via volgende knop:

Reserveer zaal

Om te reserveren maak je éénmalig een account aan.

Na het invullen van het online reservatieformulier, ontvang je onmiddellijk een ontvangstbevestiging. Bij goedkeuring volgt de bevestigingsmail samen met de factuur.

De betaling kan online en dit binnen de 30dagen na bevestiging en voor ingebruikname van de zaal. Indien de betaling (incl. waarborg) niet gebeurd is binnen die termijn dan vervalt de reservatie.

Een reservering van een gemeentelijke zaal kan ten vroegste: 

• Categorie A: maximum 1 jaar op voorhand 

• Categorie B: maximum 8 maanden op voorhand (uitgezonderd partners voor 

vakantiewerking: 1 jaar) 

• Categorie C: maximum 6 maanden op voorhand 

Alle praktische informatie van de feestzaal Jo Baetens vind je in de infofiche onderaan deze pagina.

Om de toestellen in de moderne keuken makkelijk te kunnen gebruiken werd een verkorte handleiding opgemaakt. Deze hangt uit in de keuken maar vind je ook onderaan deze pagina terug.