Gemeente Gemeente Lennik

Resultaten CurieuzeNeuzen GBS 't Rakkertje

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een citizen-scienceproject dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart wil brengen. Hoe gezond is de lucht aan de Assesteenweg ter hoogte van onze school? Benieuwd naar het resultaat: klik dan verder...

Resultaten:

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een citizen-scienceproject dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart wil brengen. Bij dit wetenschappelijk project steekt de bevolking de handen uit de mouwen op 20000 plaatsen. In de maand mei werd ook aan de Assesteenweg 125, te Lennik gedurende vier weken de stikstofdioxide (NO2) in de lucht gemeten.

Hieronder zijn de  resultaten terug te vinden:

De NO2-concentratie van uw meetpunt bedraagt 23,3 microgram per kubieke meter. Dit is de indicatieve jaarwaarde die wij berekenden op basis van de twee meetbuisjes. Uw NO2-waarde voor de maand mei heeft geen direct belang, maar wij geven ze mee voor de volledigheid: 21,8 microgram per kubieke meter.

Hoe kan CurieuzeNeuzen conclusies trekken?

Om conclusies te trekken, gaan we uit van de kracht van de grote aantallen. Omdat de luchtkwaliteit sterk kan verschillen over korte afstand, kan je op basis van één of enkele individuele meetpunten onmogelijk conclusies trekken. Maar dankzij u beschikt CurieuzeNeuzen over een dataset van bijna 20.000 meetpunten, en dat is uniek! Door statistische analyse van deze hele grote dataset worden belangrijke patronen zichtbaar. Kom alles te weten over deze analyses op standaard.be/curieuzeneuzen.

 

(bron: CurieuzeNeuzen Vlaanderen)

Gepubliceerd op za 29 sep 2018