Gemeente Gemeente Lennik

Gemeente Lennik werkt mee aan Erfgoeddag 2021 en lanceert nieuwe wandeling ‘Duister ten Helleken’.

Met Erfgoeddag 2021 als ‘kick-off’ zetten we ook in Lennik een stukje van ons roerend en immaterieel cultureel erfgoed in de kijker. Zo maken we van dit moment gebruik om onze nieuwe wandeling 'Duister ten Helleken’ te lanceren.

Zaterdag 24 april is het opnieuw Erfgoeddag. In het kader van het thema ‘De Nacht’ kan je kiezen om de wandeling op zaterdag voor het eerst te doen bij het vallen van de avond. De schemerwandeling, o.b.v. het knooppuntennetwerk, neemt je in een lus van 5km mee voor een duistere tocht in en rond het natuurgebied van De Moeille. Een stukje puur natuur in Lennik. Een pareltje om te verkennen.

Dienst Vrije Tijd ontwierp, met dank aan alle historische (erfgoed)informatie van de Andreas Masiuskring, een gratis brochure die vanaf vrijdag 23 april af te halen is in de bibliotheek of aan het onthaal van het gemeentehuis.  Met deze infobrochure in de hand ontdek je onderweg interessante historiek, spraakmakende personages, oude legendes, verzinsels en leuke weetjes.

Wandel je liever overdag? Dan hebben wij goed nieuws! Je kan deze adembenemende wandeling doen wanneer het hen past, want ook na afloop van Erfgoeddag 2021 blijft de wandeling en de brochure beschikbaar. Zo kan je op elk moment in je eigen bubbel op pad.

Praktisch

  • Vrij vertrek aan ’t Nelleken, Eizeringen.
  • Laarzen of stevige stapschoenen aangeraden.
  • Gratis informatiebrochure met uitgestippelde themawandeling?
    • Download ze via https://www.lennik.be/duister-ten-helleken,
    • neem ze mee in de bibliotheek en aan het onthaal van het gemeentehuis,
    • of vraag ze aan via info@lennik.be of 02 532 41 15. Dan sturen we deze gratis op.

Op zoek naar de andere activiteiten rond Erfgoeddag in het Pajottenland & de Zennevallei?

Surf naar https://erfgoeddagpz.wordpress.com/   

Gepubliceerd op do 22 apr 2021