Gemeente Gemeente Lennik

Gewijzigde verkeerssituatie in Postberg, Trontingenstraat en Grote Vijverselenweg

Uit verkeerstellingen is gebleken dat Postberg, Trontingenstraat en Grote Vijverselenweg vaak gebruikt worden als sluipweg tussen de kernen van Gaasbeek en Sint-Martens-Lennik. D.m.v. 2 proefopstellingen, die elk 3 maand duren, wil de gemeente maatregelen testen om doorgaand verkeer te weren.

Vanaf 7 februari 2024 geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in de straten Postberg, Trontingenstraat en Grote Vijverselenweg.

Tijdens de eerste proefopstelling is enkel plaatselijk verkeer toegelaten op bovenvermelde straten. De snelheid blijft 50km/u maar enkel bestuurders met eindbestemming in de voornoemde straten mogen de straten inrijden.
Wie bvb van centrum Gaasbeek naar centrum Sint-Martens-Lennik wil rijden dient dus ofwel de Winkelstraat ofwel de Gustaaf Van der Steenstraat te nemen.

Tijdens de tweede proefstelling die start vanaf 6 mei worden fietsstraten ingericht. De maximum toegelaten snelheid wordt dan verlaagd naar 30km/u. In een fietsstraat mogen fietsers de volledige rijbaan innemen, wagens te gast en mogen fietsers niet inhalen.

Tijdens beide proefopstellingen worden er controles uitgevoerd en metingen gedaan. Na afloop van de proefperiodes zal alles geëvalueerd worden.

Voor meer info kan je terecht bij onze dienst mobiliteit.

Gepubliceerd op di 06 aug 2024