Gemeente Gemeente Lennik

Gratis eerstelijns psychologische dienst

Iedereen krijgt op een gegeven moment wel eens met moeilijkheden te maken. OCMW Lennik laat zich vanaf 24 januari bijstaan door een eerstelijnspsycholoog en dit zonder financiële drempel.

Vaak weet men hier met de nodige steun, een goede dosis veerkracht en de eigen creativiteit wel raad mee.  Dit lukt echter niet altijd! De gang van het leven kan er al eens voor zorgen dat we even volledig onze kluts kwijt zijn. Dit kan bovendien behoorlijk wat spanning en stress met zich meebrengen. Op zulke momenten kan professionele hulp soelaas bieden. 

Voor wie?

Iedereen kan hier terecht!

Nemen vermoeidheid, somberheid, depressieve gedachten, stress, spanning, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, angst, rouw, sociale of relationele problemen de bovenhand in jouw leven? Dan zoekt onze psycholoog Leysa Groenendijk samen met jou uit hoe jij jouw krachten kan bundelen en inzetten om je opnieuw beter te voelen.

 

Hoe werkt het?

De psychologische dienst handhaaft kortdurende oplossingsgerichte therapie als werkkader. Dit wil zeggen dat de focus vooral ligt op het zoeken naar een oplossing, en minder op het probleem of het wegwerken van structurele kwetsbaarheden. Zoals de term ‘kortdurend’ laat vermoeden, gaat het hier om een beperkt aantal sessies. De korte trajecten bestaan namelijk uit 5 gesprekken en kunnen uitgebreid worden met maximaal 5 bijkomende gesprekken indien nodig.

Zij jij even niet goed in je vel? Praat erover! Onze psycholoog Leysa werkt uitsluitend op afspraak. Ze luistert naar je verhaal en gaat samen met jou op zoek naar handvaten om de draad van het leven weer op te pikken. 

Een afspraak maken?

Bel naar onze sociale dienst 02 532 41 45. Zij helpen je graag verder bij het maken van je afspraak.

Gepubliceerd op do 13 jan 2022