Gemeente Gemeente Lennik

Gratis zakjes bloemenzaad

Lennik in de bloemetjes

Naar jaarlijkse traditie biedt de gemeente zijn inwoners gratis bloemenzaad aan. Elke inwoner van Lennik kan gratis zakjes bloemenzaad afhalen in het gemeentehuis en bij enkele lokale handelaars. Vanaf 15 april zijn ze er te verkrijgen.

Met deze actie kan je je eigen tuin ombouwen in een natuurlijk bloemenparadijs. Het oogt niet enkel erg mooi, het is ook levensnoodzakelijk voor de wilde bijen die op hun beurt ons heel wat ecosysteemdiensten aanbieden. Het zijn immers de bijen die zorgen voor de bestuiving van fruitbomen, heel wat andere landbouwgewassen en de planten in je tuin.

1 zakje van 20 gram is voldoende om 40m² tuinoppervlakte in te zaaien.

De infobrochure “bloemetjes en bijtjes”, met heel wat nuttige en leuke informatie, kan je er gratis bijkrijgen.

Dit jaar roepen we de Lennikenaar op om mekaar te inspirereren! Kies nu al het meest geschikte plekje in je tuin uit en post op de sociale media de foto van je ingezaaid stukje bloemenweide met de hashtag #meerwildebloemeninLennik. De mooiste foto's worden gepubliceerd in het info-magazine. Zo zetten we Lennik letterlijk in de bloemtjes en maken we van onze gemeente een waar bijenparadijs.

Ga met je bonnetje naar een verdeelpunt zodat jij een zakje bloemenzaden kan bemachtigen en deelnemen.

Deelnemende handelaars:

Heb je helaas geen zakje kunnen bemachtigen, dan kan je nog altijd één kopen in ene tuincentra en nog meer wilde bloemen zaaien of gewoon de van nature aanwezig blomen laten pronken.