Gemeente Gemeente Lennik

Heropstart wekelijkse markt, martkbus en boerenmarkt

Vanaf dinsdag 19 mei gaat de wekelijkse markt in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik weer door. Tegelijk zal ook onze wekelijkse marktbus opnieuw ingelegd worden.We raden bezoekers aan om een mondmasker te dragen, je gezicht niet aan te raken en je handen voor en na het marktbezoek goed te wassen.

Om de veiligheid van iedereen te garanderen is er in overleg met de marktkramers en op basis van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad een circulatieplan opgemaakt (zie bijlage). Zo zal het volledige marktplein nu autovrij worden, om zoveel mogelijk plaats tussen de kramen mogelijk te maken. Zoals opgelegd, zal er eveneens slechts één in- en één uitgang voorzien worden. Bezoekers van de markt volgen verplicht het éénrichtingsverkeer. Voor elk marktkraam is er een klantenzone waar een maximum aantal klanten worden toegelaten. Marktkramers dragen verplicht een mondmasker.  Voeding en drank mogen niet geconsumeerd worden op de markt. Zowel bij de in- en uitgang wordt een standje voorzien waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten.

Vanaf zaterdag 23 mei heropent vervolgens de boerenmarkt in Gaasbeek. Ook hiervoor werken we aan een circulatieplan dat waakt over de richtlijnen inzake social distance en hygiëne.

Gepubliceerd op di 19 mei 2020