Gemeente Gemeente Lennik

Het nieuwe gemeentehuis: het welzijn van de bezoeker staat centraal!

Ons nieuwe gemeentehuis wordt langzaam maar zeker een feit. Ondertussen zijn de werken bijna drie maanden aan de gang en we beginnen al uit te kijken naar onze verhuis in de andere richting. Wat verandert op vlak van het welzijn van de bezoeker en van de medewerker?

Ons nieuwe gemeentehuis wordt langzaam maar zeker een feit. Ondertussen zijn de werken bijna drie maanden aan de gang en we beginnen al uit te kijken naar onze verhuis in de andere richting.

We stonden al stil bij de duurzame keuzes die we maakten in het kader van ons nieuwe gemeentehuis, maar het is allicht ook goed om eens grondiger te kijken naar onze focus op het welzijn van bezoeker en medewerker.

Zeer belangrijk om te vermelden in deze context is de onthaalbalie in het nieuwe gemeentehuis. Deze zal niet alleen modern en functioneel zijn, maar zal ook op maat van rolstoelgebruikers zijn ontworpen.

De onthaalbalie is eigenlijk een soort van eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Daarom moet de balie duidelijk herkenbaar zijn. Een goede zichtbaarheid en bereikbaarheid zijn dan ook essentieel! De balie in ons nieuwe administratief centrum wordt op zo’n manier ontworpen dat ook rolstoelgebruikers er gemakkelijk gebruik van zullen kunnen maken.

Verder wordt ook de lift, die het vroeger al eens liet afweten, vervangen door een spiksplinternieuw exemplaar, en dat zal ook de toegankelijkheid van onze diensten aanzienlijk verbeteren.

Voor de medewerkers wordt dan weer hard ingezet op een ergonomische en vriendelijke werkomgeving. Het staat buiten kijf dat een veilige, comfortabele werkomgeving bijdraagt tot een grotere tevredenheid van de medewerkers. Dankzij een vergrote aandacht voor ergonomie op de werkplek hebben werknemers minder fysieke klachten en dat draagt bij tot betere prestaties. Bij de aankoop van het kantoormeubilair voor ons nieuwe gemeentehuis besteden we dan ook terecht extra aandacht aan de ergonomische dimensie.

Een bezoekje brengen aan het gemeentehuis wordt binnenkort dus een zeer positieve ervaring en dat zal niet in het minst het resultaat zijn van de verbeterde toegankelijkheid en functionaliteit.

 

Gepubliceerd op di 14 mei 2019