Gemeente Gemeente Lennik

Nieuwbouw 't Rakkertje

Op 1 september 2023 opende de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje haar deuren voor het nieuwe schooljaar met een uitbreiding van nieuwe klassen voor de leergroepen 4, 5 en 6. De school is klaar om 67 leerlingen extra te ontvangen te Eizeringen.

GBS ’t Rakkertje opent nieuwe klassen te Eizeirngen op 1 september 2023.

Op 1 september 2023 opende de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje haar deuren voor het nieuwe schooljaar met een uitbreiding die het onderwijslandschap aanzienlijk zal versterken. Met nieuwe klassen voor de leergroepen 4, 5 en 6 was de school klaar om 67 leerlingen extra te ontvangen te Eizeringen.

Dit is slechts een van de positieve veranderingen die op komst zijn. Een opmerkelijke prestatie van deze uitbreiding is dat alle leerlingen nu de kans krijgen om op een enkele locatie onderwijs te genieten. Ook voor het schoolteam is 1 vestigingsplaats een meerwaarde om het samenwerken, wat een kernwaarde is voor de school, in de praktijk uit te dragen.

Op deze manier is er te Eizeringen in GBS ’t Rakkertje plaats voor 240 leerlingen in de kleuter- en lagere school. De capaciteitsbepaling zorgt er voor dat we voor elke leerlingen voldoende aandacht kunnen bieden en dat er de nodige ruimte is om de schoolvisie in de praktijk om te zetten.

Een nieuw troef voor de gemeenteschool is zeker een eigen gloednieuw turnzaal die in gebruik werd genomen. Deze moderne faciliteit zal niet alleen dienen als een ruimte voor lichamelijke activiteit en gezondheidsonderwijs, maar zal ook na de schooluren beschikbaar worden gesteld aan lokale verenigingen en sportclubs. Dit opent de deur naar een bredere gemeenschapsbetrokkenheid en bevordert de gezonde levensstijl van zowel de leerlingen als de inwoners van de gemeente.

Een ander voordeel van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje is de idyllische locatie in een groene omgeving. De school beschikt over een uitgestrekte buitenruimte die  fungeert als bijkomende groene speelplaats voor de leerlingen. De natuurlijke omgeving biedt niet alleen een adempauze tussen de lestijden, maar stimuleert ook de exploratie, de creativiteit en de lichamelijke activiteit van onze jonge rakkers.

1 september 2023 markeert een mijlpaal voor de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje met een nadruk op gemeenschap, de individuele ontwikkeling van alle lerende en diverse leermogelijkheden. Zo loopt de school voorop in het leveren van kwaliteitsvol onderwijs, dat ook de bredere gemeenschap ten goede komt.

Gepubliceerd op do 31 aug 2023