Gemeente Gemeente Lennik

Gratis juridisch advies (eerstelijnsrechthulp)

wat

Het OCMW Lennik kan beroep doen op vrijwilligers-advocaten die gratis juridisch advies en informatie kunnen geven. Je kan op een anonieme wijze bij hen terecht voor een eerste mondeling advies over onder andere echtelijke moeilijkheden, huurzaken, arbeidsrechtelijke zaken, enz.

voor wie

Inwoners van Lennik maar ook inwoners uit een omliggende gemeenten kunnen op eenĀ  anonieme wijze beroep doen op deze eerstelijns- en juridische informatie en adviesmogelijkheid.

hoe

De rechtzoekende contacteert vooraf OCMW Lennik (alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur via tel 02 532 41 45) voor een afspraak zodat ervoor gezorgd kan worden dat er iemand voor het gratis juridisch advies aanwezig is.

wanneer

In samenspraak met de vrijwilliger-advocaat en dus enkel na voorafgaande contactname zal de afspraak doorgaan op de vaste consultatiedag, namelijk op woensdag tussen 16.30 uur en 20.30 uur (het exacte uur wordt meegedeeld op het ogenblik van bevestiging van de afspraak).

waar

De afspraak gaat altijd door in de hoofdzetel van het OCMW Lennik (Sociaal Huis) op het gelijkvloers achteraan in het gebouw gelegen op de Frans Van der Steenstraat 6 te 1750 Lennik.

kostprijs

De dienstverlening zoals hierboven omschreven is gratis.