Gemeente Gemeente Lennik

Klimaatsofa trekt opnieuw door de regio met lezingen en acties

Elke maand neemt een gepassioneerde expert plaats in de Klimaatsofa. Tijdens de inspirerende lezingen in het Pajottenland en de Zennevallei staat duurzaamheid op alle vlakken centraal: van mobiliteit over landbouw, tot water, energie en biodiversiteit.

De Klimaatsofa biedt dit jaar niet alleen inspiratie. We moedigen streekgenoten ook aan om uit hun sofa te komen. Tijdens leuke acties en activiteiten kan iedereen mee de handen uit de mouwen steken.

Op donderdag 21 september bijt Steven Vromman, ook bekend als Low Impact Man, de spits af. Hij maakte een hoopvol kompas voor een turbulente toekomst en komt dat presenteren in CC De Ploter in Ternat. Deelnemers mogen zich die avond verwachten aan een portie positieve energie en gaan naar huis met een eigen duurzaam stappenplan.


Het volledige programma van de lezingenreeks:

Het actieve luik ‘Kom uit je sofa’ heeft onder andere dit in petto:

Praktisch:

  • De lezingen vinden plaats van 20 tot 21:30 uur met nadien ruimte voor vragen, netwerken en voorstelling van lokale projecten. Deuren open om 19:30 uur.
  • Deelname aan de lezing kost 5 euro (drankje inbegrepen). Wie inschrijft voor de zeven lezingen betaalt 30 euro.
  • Deelname aan de acties is gratis. De timing en locatie van de acties vind je online.
  • Weetje: We zetten een carpoolsysteem op per lezing.

  • Info en inschrijven: www.klimaatsofa.be 

De Klimaatsofa is een initiatief van Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei, Avansa Halle-Vilvoorde en Klimaatpunt.

Gepubliceerd op vr 20 okt 2023