Gemeente Gemeente Lennik

Kunst op de Kaart: Dilbeek en Lennik voor Vlaams-Brabant

De Kunst op de Kaart-route in de provincie Vlaams-Brabant verkent de regio van Dilbeek en Lennik. Het landschap is groen en glooiend, maar voor dat klimmen en dalen word je beloond.

Je ontdekt indrukwekkende kunstwerken die bleven staan na de wandelroute ‘De Blik van Bruegel’ uit 2019 en ook parels van de modernistische architectuur. Onderweg passeer je de idyllische kerk van Sint-Martens-Bodegem, het neoclassicistische Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle en het prachtig gelegen Kasteel Van Gaasbeek in Lennik. Het is heerlijk fietsen in het Pajottenland, en dat op slechts enkele kilometers verwijderd van onze hoofdstad.

Vandaag,10 juli, lanceert Klara samen met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland Kunst op de Kaart: zomerse fietsroutes langs kunst en architectuur. Ze maakten één route per provincie. Zo maakten ze een route tussen Brugge & Knokke, een route in de Vlaamse Ardennen, een route door de Rupel-en Scheldestreek, een route in het Pajottenland en een route tussen Hasselt & Borgloon. 

Meer info op: https://www.vlaanderen-fietsland.be/nl/routes/region/hasselt/routedetail/1094

Klara presenteert Kunst op de Kaart

Kunst op de Kaart bevat topkunstwerken, maar ook verborgen parels. We moedigen mensen aan om hun eigen regio te herontdekken, maar even goed om een andere provincie te leren kennen. Per route zetten we ook één kunstwerk op de kaart: Klara-nethoofd en Pompidou-presentator Chantal Pattyn interviewde telkens één kunstenaar over zijn of haar werk. Ze sprak met Thomas Lerooy, Maarten Vanden Eynde, Els Vanden Meersch, Katleen Vinck en het duo Gijs Van Vaerenbergh. De video-interviews kunnen mensen inspireren, of stimuleren om de Kunst op de Kaart-routes uit te proberen. Alle fietsroutes en interviews vind je op klara.be!

Jij hebt op één of andere manier bijgedragen aan dit project. Je hebt ons informatie geleverd, tips bezorgd, foto’s geleverd, catering voorzien, de locatie van het kunstwerk opgepoetst... Je schoot razendsnel te hulp, want dit project kwam op zeer korte tijd tot stand, zoals dat soms gaat in de media. Via deze weg willen we jou oprecht en hartelijk bedanken. We hopen dat we jouw regio, kunstwerk of gebouw mooi op de kaart zetten en dat Kunst op de Kaart ook voor jou een meerwaarde kan bieden. En wie weet krijgen we jou deze zomer ook op je fiets!

Gepubliceerd op vr 10 jul 2020