Gemeente Gemeente Lennik

Van Nieuwenhoven Laurence

Na 10 jaar een dansopleiding te hebben gevolgd aan het conservatorium van Brussel, zet ik mijn opleiding verder bij het RUDRA Bejart Ballet Lausanne in Zwitzerland .

Naast mijn klassieke en moderne dans vorming in het conservatorium van Brussel , verdiepte ik me in vershillende stijlen van de hedendaagse dans, vervolledigde ik mijn toneelopleiding, zangtechnieken en “martial art “ onderandere onder de leiding van Maurice Bejart, Michel Gascard en Azari Plitsesky, Sverala Andreeva en Alain Louafi en talrijke internationale uitgenodigd dans docenten.

Daarnaast nam ik deel aan de Europeese tournees van het gezelschap Bejart Ballet Lausanne met onderandere; Pouqruoi pas Prevert, hommage à Manos Adjidakis, Shéhérazade, …
Dankzij de intensieve opleidingen gegeven door gerennomeerde docenten waaronder Caroline Carlson, Malou Airaudo ( Wuppertal), Larrio Ekson,... werd ik aangenomen bij het gezelschap van Batsheva Dance cie in Israël.

Ik nam deel aan zijn bekendste repertoire:  Anaphase, Kir, kiron, Echad Mi Yodea, Decadance,…

Naast mijn deelname aan verschillende internationale tournees geleid door Ohad Naharin en zijn uitgenodigde gereputeerde choreografen (Wim Vandekeybus, Angelin Preljocaj...), is zijn wereldbefaamde Gaga mouvement een aanvulling aan mijn verworven repertoire.

Mijn carrière als performer leidt me ertoe deel te nemen aan verschillende films, dansvideo's en reclame

Tijdens mijn terugkeer naar Belgie¨, nam mijn profesionnele carrierre een andere wending na een rugongeluk . Ik beland bij verschillende luchtvaartmaatschapijen waaronder Sabena, SNBA en Brussels Airlines en ga aan het werk als cabin crew member op lange afstandsvluchten.

Ik geniet van talloze commerciele opleidingen en weet om te gaan met verschillende mensen en culturen. Tevens breid ik mijn taalkennis nog verder uit.

Parallel volgde ik een plastische opleiding in keramiek en volg ik een opleiding in gebarentaal. Een creatief en educatief hulpmiddel in mijn pedagogische visie.
Gesteund door deze diverse ervaringen, en met de kennis van de gebarentaal werd ik uitgenodigd door IRSA ( school voor gehoorgestoorde) om creatieve dans workshop te geven. Een kans om het lichaam en de beweging vanuit een nieuwe blik te benaderen.

Deze diverse competenties laten mij de laatste 10 jaar toe om mijn kennis in verschillende kunstrichtingen door te geven aan mensen van 5 tot 99 jaar.

In 2021 heb ik klassieke en hedendaagse les in de kunstacademie Orfeus in Alsemberg als vervanging leerkracht gegeven.

Sinds december 2021 geef ik klassieke en hedendaagse dans les in de kunstacademie Peter Benoit in Lennik aan leerlingen van 5 tot 16 jaar oud.

Sinds december 2021 geef ik hedendaagse dans les aan volwassenen voor de gemeente Lennik

Sinds september geef ik les als vast leerkracht in klassieke en hedendaagse dans aan de kunstacademie Orfeus