Gemeente Gemeente Lennik

Lennik helpt

Kaartjes om te helpen
Help eerst de mensen in je directe omgeving. Steek een kaartje bij je buren in de bus. Zo weten ze dat ze op jouw hulp kunnen rekenen. Zoek je hulp, plaats ons kaartje 'Kan jij mij helpen?' aan je raam. Vul je telefoonnummer in zodat je buurt weten hoe ze jou kunnen bereiken. Hou bij elke vorm van hulp rekening met de social distancing maatregelen.

Extra kaartjes nodig? Geen probleem!
Je kan ze eenvoudig downloaden in de bijlagen onderaan deze pagina.


Gemeente Lennik staat voor je klaar.

Ben je alleen, behoor je tot een risicogroep en kan je geen beroep doen op familie, vrienden of buren? Dagelijks tussen 8-12 uur en 13-16 uur kan je terecht op het nummer 02 532 41 45 met al je vragen rond hulp voor medicijnen, boodschappen of andere zaken waarvoor je hulp nodig hebt.

Lennik rekent op de hulp van vrijwilligers

Heb jij hulp nodig of wil jij je buren of mensen uit risicogroepen helpen met boodschappen doen, de hond uitlaten, het opvangen van kinderen,... of simpelweg contact houden om vereenzaming en sociaal isolement tegen te gaan? Registreer je op www.lennikaanzet.be, vul het formulier in en wij contacteren je.

Ken je mensen die geen toegang tot internet hebben, maar wel hulp zoeken of als vrijwilliger aan de slag willen? Deel de boodschap dat inwoners van Lennik op weekdagen tussen 8-12 uur en 13-16 uur terecht kunnen op het nummer 02 532 41 45 met al hun (aan)vragen rond hulp en vrijwilligerswerking. #Lennikhelpt


Coördineer jij mee in het Consultatiepunt Covid-19?

Dinsdag opent in de sporthal Jo Baetens het Consultatiepunt Covid-19.

Dit consultatiepunt zorgt voor een gescheiden opvang van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en biedt de mogelijkheid deze klinisch te onderzoeken na doorverwijzing van de huisarts. Hier zal men de triage doen tussen thuis in quarantaine uitzieken of doorverwijzing naar het ziekenhuis.

Alles organisatorisch in goede banen leiden maakt dat dokters zich op hun kerntaak kunnen focussen. Wil jij mee zorgen voor de registratie van patiënten, het inplannen van afspraken en het wegwijzen van patiënten naar de correcte wachtbox in kader van een vlotte doorstroom met respect voor de social distancing maatregel waarbij iedereen 2m afstand van elkaar houdt?

Wij zorgen voor jouw gezondheid en bieden je de nodige beschermmiddelen. Zo zal je achter een plexiglas scherm zitten en een mondmasker, handschoenen en een beschermschort ontvangen.

Wij rekenen op de hulp van onze Lennikenaren met een warm hart. Interesse? Registreer je op www.lennikaanzet.be , vul het formulier 'Hulp verlenen?' in en wij contacteren je.

Geen internet? Bel naar 02 532 41 45 op weekdagen tussen 8-12 uur en 13-16 uur.Gratis vrijwilligersverzekering

Wie in deze coronacrisis zijn buren of mensen uit risicogroepen wil helpen, kan daarbij op ondersteuning van de Vlaamse overheid rekenen. De gratis vrijwilligersverzekering wordt toegankelijk voor iedereen die zelfs ook maar een kleine hulpactie doet al dekt die verzekering geen besmetting. Volg de hygiëne instructies daarom nauwgezet.