Gemeente Gemeente Lennik

Lennik test BE-Alert op 5 oktober 2023

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat jou informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Op donderdag 5 oktober zullen we, net als vele andere gemeenten in België, dit systeem testen tijdens de nationale test. 

Ben je ingeschreven op BE-Alert, zal je die dag via sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 en/of een e-mail van het mailadres noreply@be-alert.be het volgende testbericht ontvangen: “Test BE-Alert gemeente Lennik. Dit is een test. Geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be.”  

Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be  

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit voor 5 oktober alsnog te doen via de website www.be-alert.be en meteen mee te testen. 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 5 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie
  • Kijk je gegevens na en pas deze indien nodig aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’
Gepubliceerd op do 05 okt 2023