Gemeente Gemeente Lennik

Kurkinzameling

De gemeente Lennik houdt een campagne om zoveel mogelijk kurk in te zamelen.

Op 15 november is het wereldrecyclagedag. Om deze dag in de kijker te zetten organiseert de gemeentelijke milieudienst in samenwerking met de milieu- en natuurrraad een inzamelactie van kurk. Je kan ze naar het gemeentehuis, de bib of Heymans Drinks en beenhouwerij Van Nechel brengen.

Daar staan emmertjes om kurken stoppen in te zamelen. Breng ook jouw kurken stoppen naar één van deze inzamelpunten. Weet jij ook nog een plaats waar men kurken kan inzamelen? Contacteer de milieudienst en zij zullen je één of meerdere emmertjes bezorgen.

Je mag trouwens ook resten van kurken rollen of isolatieplaten binnen brengen. Als dit grote hoeveelheden zijn moet je dit afvoeren naar het recyclagepark in Pepingen.

Deze actie is niet alleen goed voor het milieu, men creëert op deze manier ook werkgelegenheid voor mensen met beperkingen. De Vlaspit is een plaats voor sociale tewerkstelling en is gevestigd in Scherpenheuvel. De meeste gemeenten werken reeds samen met hen via het containerpark maar de hoeveelheid ingezamelde kurk is nog steeds veel te laag. Door deze kurk meer en beter in te zamelen geven we ook mensen met beperkte mogelijkheden meer kansen.

Wegens groot succes, wordt deze actie voor onbepaalde duur verlengd.