Gemeente Gemeente Lennik

Lennikse Feesten 2022

Hou je agenda deze zomer alvast vrij tussen 13 en 21 augustus 2022 voor een vernieuwde editie van de Lennikse Feesten! Het sfeervolle kader van de Dekenijtuin ontvangt dit jaar van vereniging, komiek, openlucht film tot vertrouwd artiest op het podium.

Iedereen welkom op onze gratis activiteiten!

Programma:

Zaterdag 13/8 - LENNIK LACHT
Comedy avond met De Zwanzers en Raf Coppens

Gratis, registratie verplicht via ticketgang

19 uur - De Zwanzers Comedy open mic (duur: 1 uur)

De Zwanzers staan garant voor een oerdegelijke publieksopwarmer. Menig regionaal podium mocht hen al ontvangen en nu is ook Lennik aan de beurt…

We hebben als open micers :
 1. Jente Lesschaeve
  Jente is een 20-jarige filmstudent. Op vrij jonge leeftijd werd hij besmet met het comedy virus. Aan de buitenkant is er niets te merken maar deze ideale schoonzoon is het beu om te zwijgen en moet zijn frustraties over zichzelf en de wereld kwijt.
  Daar ben jij helaas het slachtoffer van...

 2. Gery La Boule
  WIE ES DA ?
  Géry La Boule es van Brussel. Van Molenbeek in faate. Aa es giene professioneile kommik, want ei werkt ni. Ei doe zaan goestink. Want ei werkt ni. Ei eit taat. Want ei werkt ni. Ei paast noo. Want ei werkt ni… Gelukkiglaak zaan mopkes wel!
  Gruute supporteir van RWD Molenbeek, komt de komik nuut of jamais op scène zonder zaane maillot en écharpe du club.

  Da doet 'm decideire van zaan aage vanaf naa te presenteire in dei unikke langosje: le brusseleir. Gery La Boule es gebore!

  Met zaan filossefie du contoir en zaan zwanze typic, doet em elke zoel lachen.
  Entretemps kan Géry La Boule de stamineis woo em op de scènes ouvertes ei gestoen al nemi telle op tien vingere. En plus kreig 'em in zaan ieste joer komik oek al d'okkozje veu de chauffements te doen van de gruute kalibers et klasbakke. par exempel et entrootre Jeron Dewulf, Han Solo, Raf Coppens, en Nigel Williams.

 3. Xavier Garcia Diaz
  Deze tweetalige Brusselaar met Spaanse roots is dan misschien niet de knapste in het gezin Garcia Diaz (cfr. zijn zus Gaëlle) maar naar alle waarschijnlijkheid wel de grappigste.

  Hij is sinds 5 jaar te bewonderen geweest op ontelbare comedy-podia in beide landsgedeelte en verwierf intussen ook faam als über-enthousiaste resident MC van comedy groep De Zwanzers. Xavier volgde onlangs een masterclass comedy bij Nigel Williams en mag zich sindsdien ook officieel opkomend talent noemen. Dankzij zijn aanstekelijke , Trashy humor met een zeer vette knipoog was hij dat natuurlijk al veel langer.

 4. Kevin Van Den Eynde
  Kevin is een heerlijke stand up comedian. Zijn energieke en enthousiaste vibe is bijzonder aanstekelijk. Maar Kevin hoeft het niet eens echt van enthousiasme te hebben. Zijn comedy show is namelijk qua grappen al enorm geraffineerd en to the point. Bovendien beschikt hij over een enorm improvisatietalent. Hij is ad rem, vindingrijk en een charmeur eerste klas.

  Toch deinst hij er ook niet voor terug om statements te maken… Zo houdt hij wel van een portie gewaagde of schurende humor. De onderwerpen en grappen van Kevin zijn divers. Deze Vlaamse humorist kan zowel van politieke grappen switchen naar totale flauwekul verhalen of een goede schunnige grap. Kevin van den Eynde is van alle markten thuis.

20 uur - Raf Coppens (duur: 1 uur)

'MIJN WERK'
Raf Coppens werkt in een Kringloopwinkel.
Om structuur te brengen in zijn dag brengt hij structuur in hun winkel.
Hij komt er in contact met vreemdelingen, artikel 60'ers, ex-gedetineerden, Brusselaars en andere gewone mensen. Hij slaat met iedereen een praatje, met gerecycleerde teksten. Onder de middag eet hij boterhammen. Hij leert dat mensen die het moeilijk hebben contenter zijn.

Hierover brengt hij verslag uit met scherpe en snelle one-liners (6 grappen/minuut), inclusief actuele humor, imitaties en liedjes.

Sporting-Eizeringen verwelkomt je vanaf 18 uur aan de bar met verfrissende drankjes tegen de beste prijzen.


Zondag 14/8 - LENNIK STAPT
Lennikse Feestentocht

De prachtige natuurwandeling van de Lennikse Windheren door het hart van het Pajottenland luidt het sportief begin van de Lennikse Feesten in. Verschillende parcours langs een unieke locatie: Bree-Eik, een prachtige vierkantshoeve in het groen.
 
Praktisch:
 • Vrij vertrek tussen 6-15 uur - na de wandeling tot 17 uur terras in de Dekenijtuin
 • Start: Gemeenteschool 't Rakkertje - Zaal centrum - Hendrik Ghijselenstraat 19
 • Spek & pensen op de BBQ
 • Prijs leden: 1,5 euro
 • Prijs niet-leden: 3 euro
 • Afstanden: 6-10-12-16-20-25-32 km
  Voor wandelaars op de 6 km is er gelegenheid tot begeleiding door het Fotografencollectief De Pajot met start om 9.30 uur.
  Meer inlichtingen hierover op www.fotoclublennik.be
 • Meer info: 0478 47 86 69 - nadia.vanaelst@skynet.be Woensdag 17/8 - LENNIK@DECINEMA

Kom op woensdag 17 augustus gezellig in open lucht een filmpje meepikken in de Dekenijtuin. We hebben zowel voor de jeugd als voor de volwassenen een leuk aanbod. Er zijn voldoende stoelen voorzien. Jullie kunnen zeker ook eigen dekentjes meebrengen om het wat warmer te maken mocht de avond koeler zijn.

17 uur - Sing 2 (jeugdfilm)
Buster heeft van het New Moon Theater een groot succes gemaakt. Nu heeft hij z'n zinnen gezet op een nog grotere uitdaging: het opzetten van een nieuwe show in het Crystal Tower Theater in het glamoureuze Redshore City.

Samen met zijn muzikale vrienden– Rosita, de drukke moeder-big, punk-rock stekelvarken Ash, de vriendelijke gorilla Johnny, de verlegen olifant Meena en het uitbundige varken Gunter- proberen ze binnen te komen bij het kantoor van het wereldberoemde Crystal Entertainment dat wordt gerund door een meedogenloze wolf.

Wat voor Buster begint als een droom over groots succes, verandert in een emotionele les over hoe de kracht van muziek zelfs een gebroken hart kan helen.

Sing 2 zit vol met vele rock- en popklassiekers, spectaculaire optredens, prachtige animatie, humor en gevoel en is de ultieme feel-good film van 2022.

20.30 uur - Verlengd Weekend
Deze komedie vertelt het verhaal van twee ontslagen werknemers van een Kempisch familiebedrijfje (Jan Decleir en Wouter Hendrickx) die hun ex-werkgever (Koen De Bouw) gijzelen in zijn eigen huis. Het duo heeft het plan opgevat om zichzelf en hun gedupeerde werkmakkers een schadevergoeding af te dwingen. Maar niets loopt zoals gepland.

Voor de film, tijdens de pauze en na de vertoningen kan je drankjes en snacks verbruiken ten voordele van Rainbow For Kids en Kebene. De opbrengst gaat integraal naar beide projecten.


Onze Lennikse verenigingen in de kijker:
Rainbow For Kids
Al meer dan tien jaar zijn we enthousiast bezig om de kinderen van Ukunda in Kenia de kans te geven om degelijk onderwijs te krijgen. Hierbij wordt zowel op pedagogische doelstellingen als op een aangename leer- en speelomgeving ingezet. In 2009 heeft de vzw een kleuter- en lagere school gebouwd in Maweni (Ukunda), een klein dorpje 30 km ten zuiden van Mombasa.
Meer info: https://rainbow4kids.be 

Kebene
Kebene Family is een kleinschalig project dat straat- en weeskinderen opvangt in Kenia. Het opvangtehuis is opgestart in 2007 en is gelegen in de buurt van Diani Beach, bij Mombasa aan de Zuidkust van Kenia. Hier willen we een aantal van de meest hulpbehoevende kinderen een THUIS geven waar zij de nodige liefde en zorg krijgen. Wij willen hen laten opgroeien in een omgeving die uitnodigt om zich te ontwikkelen tot jonge mensen die iets kunnen betekenen voor hun land.
Meer info: www.Kebene.com 


Donderdag 18/8 - LENNIK ZOMERBAR
Cocktails & DJ vanaf 16 uur 

Kom genieten van een heerlijke cocktail of mocktail en dans op de tropische beats van DJ 4T6.

DJ4T6 is een allround DJ van Herne die ervoor bekend staat om alle genres van muziek naadloos door mekaar mixen. Zo heeft hij al jaren ervaring in kleine en grote fuiven/discotheken, events, privé feesten.

Iedereen welkom in de Dekenijtuin. Vrije inkom!


Vrijdag 19/8 - KERMIS LENNIK

Ook de traditionele kermis op de Markt zal voor vertier en lekkers zorgen vanaf vrijdag 19 augustus (17 uur) t.e.m. dinsdag 23 augustus.
 

Zaterdag 20/8 - LENNIK JOGT
Dwars door Lennik 

Nog op zoek naar een sportief doel deze zomer? Of er kan nog eentje bij op de planning? Dan zit je goed bij Dwars door Lennik. 

Praktisch:Zaterdag 20/8 - LENNIK FEEST

Dé feestavond van de Lennikse Feesten met optredens van Alice Mae en Bram & Lennert in de gezellige setting van de Dekenijtuin.

19 uur - Alice Mae

ALICE MAE, begonnen als soloproject van Alexia Dhertoge, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige bandformatie. De leden vonden elkaar letterlijk langs de oevers van de Ninoofse Dender.

In 2019 maakten ze al indruk op ondermeer de parkconcerten in Ninove en Suikerrock in Tienen. In november 2019 werden ze nipt tweede op een "Battle of the Bands" in Aalst, waar ze de meeste jurypunten haalden.

Tijdens de lockdowns werden de singles “Back in the days” en “The Kingdom” op Youtube uitgebracht, dit voorjaar werd de echte eerste single “Better off” gereleased op alle digitale kanalen.

Wie hen al bezig zag, aanziet ALICE MAE als een jonge, talentvolle band. Ze spelen een mix van grotendeels eigen nummers met daartussen eigenzinnige covers. Deze zomer staan ze her en der op diverse podia.

Verwacht u aan jazzy-, indierock, Engelstalige teksten, een krachtige stem, een verzorgde set. Bij ALICE MAE is Wonderland nooit veraf…

21.30 uur - Bram & Lennert

De twee jonge Ninovieters Bram Van den Berghe en Lennert Cobbaert staan ondertussen al 13 jaar samen op de planken als het muzikale duo Bram & Lennert. Lennik mocht ze al ontelbare keren verwelkomen en volgde ze doorheen de jaren als trouw publiek.
De originele covers die ze op ieder event weten te brengen geven een heel nieuwe dimensie aan de nummers zoals enkel zij dat kunnen. Daarnaast kunnen ze niet alleen uit de voeten met een op voorhand vastgelegde playlist, maar maken ze ook gebruik van het jukebox-concept: het publiek roept een liedje en Bram & Lennert spelen het meteen ter plaatse.

IEDEREEN WELKOM!

Volley Groenenberg heren verwelkomt je vanaf 18 uur aan de bar met verfrissende drankjes tegen de beste prijzen.


Zondag 21/8 - LENNIK KLIMT
Mountainbike tocht - De 20 hellingen van Lennik

Overwin de 20 hellingen van Lennik langsheen de vele landelijke wegen die Lennik rijk is. Je mag je verwachten aan mooie vergezichten, nijdige hellingen en spectaculaire afdalingen. Beginners of gevorderden kunnen kiezen tussen 30, 40, 48 en 55 km. Kleedkamers, douches, een afspuitplaats voor de fietsen, een pechdienst, bevoorrading onderweg en gezellige après-bike wordt voorzien!

Praktisch:

 • Vertrek en aankomst: sporthal Jo Baetens
 • Vrij vertrek tussen 7.30 en 10.30 uur
 • Inschrijven: vooraf inschrijven in niet nodig
 • Prijs: 5 euro - kids


Zondag 21/8 - LENNIK KLASSIEK
Aperitiefconcert Bacchus Ensemble

Iedereen welkom voor een zomers aperitief op de noten van een hoogstaand muzikaal ensemble uit Lennik. Op de slotdag van de Lennikse Feesten mag je dit zeker niet missen!

10.30 uur - Zomers aperitiefconcert gebracht door het Bacchus Ensemble.

In het voorjaar van 1982 werd bij de KLJ (Sint-Martens- Lennik) gezocht naar een originele manier om de leegtes op te vullen tussen de aktes van het groepsfeest. Enkele enthousiaste leden besloten daarom samen een gelegenheidsorkestje te starten. Het Bacchus Ensemble was geboren!

Al gauw leerde de buurt het gezelschap kennen door de uitgebreide activiteitenkalender: huwelijken, volleybal wedstrijden opvrolijken, dansavonden, kasteelconcerten, ….

Het Bacchus Ensemble stond daarmee snel op de kaart en groeide verder uit tot een veel gevraagde gast op diverse aangelegenheden in omstreken, maar ook ver daarbuiten.

Tegen eind jaren '90 zou het Bacchus Ensemble ook de basis vormen voor het ontstaan van Brassband Bacchus te Lennik die al menig prijs wegkaapte op topniveau. Desondanks bleven de activiteit en populariteit van de kleine, sfeer makende Bacchusformatie altijd overeind.
Music, maestro!

Op de slotdag van de Lennikse feesten ben je vanaf 10 uur doorlopend welkom aan de zomerse bar ten voordele van 11.11.11 en Oxfam Wereldwinkel. Iedereen welkom voor een zomers aperitief.

 
Onze Lennikse verenigingen in de kijker:
Oxfam-Wereldwinkel
Oxfam-Wereldwinkel is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een
rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.

11.11.11
11.11.11 kiest voor internationale solidariteit.
Zo wil 11.11.11 komen tot een duurzame wereld met kansen voor iedereen. Om ervoor te zorgen dat die er komt, vergroten wij de slagkracht van mensen die aan de kar trekken. Mensen overal ter wereld die de mouwen opstropen en zich inzetten voor verandering. Door hun stem te versterken, vechten we tegen onrecht. Dit jaar zetten we onze schouders onder projecten die ijveren voor meer klimaatrechtvaardigheid.


Zondag 21/8 - LENNIK KOERST
Wielerwedstrijd Lennikse Feesten

Dit jaar organiseren de Lennikse Wielervrienden de 5e editie van de wielerwedstrijd Lennik - Lennik voor junioren met start om 15 uur op het Masiusplein. 

Praktisch: 

 • Inschrijving 13:30/14:45/15:00
 • Start: 15 uur
 • Vertrek en aankomst: Masiusplein
 • Totale afstand: 86,4 km
 • Pop up Café De wielervriend in de Dekenijtuin - Deken Verbesseltstraat 9
 • E-mail: lenniksewielervrienden@gmail.com