Gemeente Gemeente Lennik

Luierkast

Duurzaamheid ontmoet sociale steun in luierinzamelingsproject

"Luierkast" Helpt Ouders en Milieu

De luierkast richt zich op het inzamelen van ongebruikte luierrestjes om zowel gezinnen in nood te ondersteunen als een positieve impact op het milieu te hebben.

De Luierkast bestaat uit verschillende inzamelpunten voor overschotjes van ongebruikte luiers. Het concept is eenvoudig, maar effectief: ouders kunnen luierrestjes deponeren in de Luierkast op verschillende inzamelpunten verspreid over onze gemeente. Hierdoor wordt een antwoord geboden op een alom bekende situatie waarbij baby's en peuters plotseling een grotere maat luiers nodig hebben en ouders achterblijven met een overschot.

Inzamelpunten

Je kan luiers deponeren in de luierkasten bij :

  • Kinderdagverblijf De Pareltjes
  • Kinderdagverblijf Kabouterland
  • Kinderopvang Pavok
  • Het Wonderhuis
  • Basisschool De Key
  • Basisschool De Kleine Prins
  • Gemeentehuis Lennik
  • Onthaal OCMW Lennik

Heb je luieroverschotjes? Breng ze naar één van de inzamelpunten van de Luierkast Lennik!

Sociale karakter van de Luierkast

Het meest opvallende aspect van de Luierkast is echter het sociale karakter ervan. De ingezamelde luiers worden verdeeld door een maatschappelijk werker in de Babytheek van Lennik. Deze luiers vinden hun weg naar ouders die momenteel financiële uitdagingen het hoofd moeten bieden. Ge├»nteresseerde ouders worden uitgenodigd om persoonlijk langs te komen in de Babytheek om te zien of ze in aanmerking komen voor dit initiatief. Zodra ze zijn geregistreerd, hebben ze de mogelijkheid om maandelijks een pakket van 20 luiers op te halen.

De Luierkast heeft niet alleen een directe impact op gezinnen die het financieel moeilijk hebben, maar draagt ook bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Door ongebruikte luiers te hergebruiken en te herverdelen, wordt de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt verminderd.

Meer info

Voor meer informatie over de Luierkast en hoe je kan bijdragen aan dit initiatief, neem je contact op met de Babytheek Lennik.