Gemeente Gemeente Lennik

Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) - Vlaams Brabant

Wat is de Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant?

De Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant is een provinciale dienst binnen het provinciebestuur Vlaams-Brabant. Ze heeft als doel het contactpunt te zijn rond vervoer op maat voor inwoners van de provincie. Een team van dispatchers en een coördinator staan er op alle werkdagen klaar om telefonische oproepen en e-mails rond vervoer op maat te beantwoorden.
Deze dienst wordt vanuit een overheidsstructuur georganiseerd. Daarom garanderen de medewerkers een neutrale en objectieve dienstverlening die bovendien gratis is. Enkel de vervoerskosten moeten betaald worden. De werking van de Mobiliteitscentrale krijgt een toelage van de Vlaamse Overheid.

Voor wie?

De Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant is er voor: 

  • rolstoelgebruikers
  • personen die (tijdelijke) vervoersmoeilijkheden hebben door een medische ingreep
  • ouderen die slecht te been zijn
  • mensen met een visuele beperking
  • mantelzorgers en zorgprofessionals op zoek naar informatie, advies en de organisatie van ritten voor de mensen voor wie ze zorg dragen

Wat kan de Mobiliteitscentrale voor jou doen?

  1. De Mobiliteitscentrale geeft je informatie over aangepast vervoer. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden, de verschillende aanbieders en de verschillende voorwaarden en tarieven.
  2. Ben je niet rolstoelgebonden dan luistert en bekijkt Mobiliteitscentrale wat jouw concrete vervoersvraag is. De medewerkers verwijzen je dan doornaar een geschikte vervoersoptie en geven je alle informatie zodat je snel en makkelijk je vervoer zelf kan regelen.
  3. Ben je rolstoelgebruiker, dan regelt de Mobiliteitscentrale je volledig rit Ritten worden bij voorkeur 2 werkdagen op voorhand aangevraagd. Ook jou familie of zorgverlener kan voor jou de rit aanvragen bij de centrale.

Wat kost een rit?

De Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant verstrekt niet alleen informatie, maar regelt vaak ook het vervoer. Onder bepaalde voorwaarden komen zij financieel tussen in de kosten. De Mobiliteitscentrale werkt samen met vervoerders, zowel gecompenseerde als private vervoerders binnen het gecompenseerd vervoer.

Ritaanvraag /Contactgegevens