Gemeente Gemeente Lennik

Ben jij in het bezit van een leegstand pand? Bied het te huur aan voor de opvang aan Oekraïense vluchtelingen.

De oorlog in Oekraïne zorgt voor heel wat menselijk leed. Onze gemeente heeft reeds verschillende initiatieven getroffen om de vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk op te vangen in samenwerking met gastgezinnen en een tijdelijke collectieve opvang, maar een duurzame oplossing dringt zich op.

Ben jij in het bezit van een leegstaand huis/ appartement, verhuisde je familie recent naar een woonzorgcentrum en wil je het pand nog niet meteen verkopen? Je huis verhuren en ons hierbij ondersteunen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen kan een mooie tussenstap naar verkoop zijn. 

De gemeente Lennik heeft beslist om specifieke huurovereenkomst en noodwoningen reglementen uit te werken waarbij er een huur is tussen het lokaal bestuur en de eigenaar van het leegstaande pand. Met deze reglementen bieden we jou een betere bescherming als verhuurder.

Om de zoektocht naar tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen te faciliteren, heeft de Vlaamse Regering een beperkt aantal tijdelijke afwijkingen op de woningkwaliteitsnormen vastgesteld. Een volledig overzicht van deze versoepelingen kan je vinden op de website van het agentschap Wonen-Vlaanderen : www.wonenvlaanderen.be

Is jouw leegstaand pand geschikt voor bewoning en stel je het graag te huur? Of wens je bijkomende informatie? Mail of bel naar het OCMW Lennik via ocmw@lennik.be - 02 532 41 45.

Gepubliceerd op wo 06 jul 2022