Gemeente Gemeente Lennik

Renovatie gemeentehuis: nog even de praktische afspraken op een rijtje

Hoewel de meeste inwoners van Lennik ondertussen weten waar ze tijdens de renovatiewerken terecht kunnen herinneren we graag nog even aan de praktische regelingen in afwachting van het nieuwe gemeentehuis.
  • Het onthaal en de loketten worden tijdelijk ondergebracht in het OCMW-Sociaal Huis, Frans Van der Steenstraat 6. Hier kan je in de periode van de werkzaamheden terecht met al je vragen of om een afspraak te maken.
  • De andere gemeentelijke diensten worden tijdelijk gehuisvest in de Dekenij van Lennik (Masiusplein) en in de bibliotheek van Lennik (Schapenstraat 42). Hier kan je in de periode van de werkzaamheden enkel op afspraak terecht.
  • Via het thuisloket www.lennik.be/eloket kan je allerlei documenten van thuis uit aanvragen, in de periode van de renovatiewerken aan het gemeentehuis blijft de thuisbalie uiteraard operationeel en kan je via deze tool zonder je te verplaatsen heel wat documenten met een maar muisklikken in je mailbox ontvangen.

 

Waarom nog even deze herinnering?

Hoewel we inderdaad gemerkt hebben dat de meeste Lennikenaren weten waar ze terecht kunnen tijdens de renovatiewerken, stellen we ook vast dat er sinds de start van de werken meer mensen zijn die zich zonder afspraak aanbieden... en dat kan niet de bedoeling zijn. Bij de diensten die momenteel werken vanuit de Dekenij en de bibliotheek (o.a. milieu, ruimtelijke ordening, jeugdwerking, etc.) kan je enkel op afspraak terecht en die afspraak maak je ofwel in het OCMW-Sociaal Huis waar het onthaal en de loketten tijdelijk zijn ondergebracht ofwel via de contactgegevens op https://www.lennik.be/diensten.

 

Voor wie het momenteel toch wat moeilijk heeft om zijn of haar weg te vinden naar de gemeentelijke diensten, is gebruik maken van het thuisloket allicht de ideale oplossing! Het thuisloket past trouwens perfect in onze visie van een grotere dienstbaarheid en van een klantvriendelijk en hedendaags administratief centrum, waar alle Lennikenaars offline en online hun aangelegenheden kunnen regelen... en dat wordt realiteit met het nieuwe gemeentehuis.   

Gepubliceerd op vr 24 mei 2019