Gemeente Gemeente Lennik

Word je graag meteen verwittigd bij een noodsituatie? Schrijf je in op BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. De gemeente Lennik is aangesloten bij BE-Alert. Registreer je vandaag nog op BE-alert zodat je bereikbaar bent in geval van een crisissituatie in jouw buurt.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert krijg je rechtstreeks informatie via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

De gemeente Lennik is aangesloten bij BE-Alert. Registreer je vandaag nog op BE-alert zodat je bereikbaar bent in geval van een crisissituatie in een bepaalde buurt. Zo kunnen we bijvoorbeeld grote branden, overstromingsgevaar, uitbraak van het Coronavirus in onze buurt of het risico op elektriciteitsschaarste snel melden aan de mensen dankzij BE-Alert. Het kan echt van levensbelang zijn en daarom vragen we aan alle inwoners van Lennik om zich zo snel mogelijk te registreren.” De registratie via www.be-alert.be is volledig gratis.

Je registreren kan via volgende link: https://www.be-alert-ins.be/

Gepubliceerd op di 03 mrt 2020