Gemeente Gemeente Lennik

Werken in Lennik

In dit nieuwsbericht krijg je wekelijks een update van gewijzigde verkeer-parkeersituaties, hinder die je kan ondervinden in of werken die plaatsvinden op grondgebied Lennik.

Ken je 'hinder in kaart' al?

Hinder in kaart | Vlaanderen.be

De kaarttoepassing ‘Hinder in kaart’ toont data uit het Generiek Informatie Platform Openbaar Domein (GIPOD).

GIPOD is een platform dat alle informatie over werken, grondwerken en evenementen en de daaruit volgende hinder op het openbaar domein zoveel mogelijk samenbrengt. De gegevens worden aangeleverd door aannemers, nutsbedrijven en overheden. Voor burgers wordt deze informatie onder andere aangeboden via Geopunt.

Concreet gaat het om werken die gepland of in uitvoering zijn, zoals werken aan nutsleidingen of om evenementen zoals markten, optochten of wielerwedstrijden. Ook bv. hinder veroorzaakt door werfkranen, stellingen en containers worden getoond.

Werken Wyre Schoolweg

Tijdens de paasvakantie, op 11 & 12 april, zal Wyre werken uitvoeren in de Schoolweg.
Hierdoor zal de schoolweg 2 dagen afgesloten zijn.
Omleiding is voorzien via de Karel Keymolenstraat en de Hendrik Ghijselenstraat
De schoolweg en de parking zullen tijdens de werken bereikbaar zijn via De Kroonstraat.

Aanleg rolstoeltoegankelijk pad speelbos

Vanaf dinsdag 26 t.e.m. vrijdag 29 maart wordt het rolstoeltoegankelijk wandelpad aangelegd in het speelbos. Gezien deze werken met zwaar materiaal uitgevoerd worden, is het speelbos omwille van de veiligheid tijdelijk afgesloten.
 

Joseph Van den Bosschestraat: aanleg 400V

Voor de uitbreiding van het 400V-netwerk op de Joseph Van den Bosschestraat zullen er tussen 13 maart 2024 en 5 april 2024 werken uitgevoerd worden.

De werken vinden plaats langs de zijde van de pare huisnummers tussen huisnummer 16 en 112. Ter hoogte van huisnummer 112 is er een onderboring nodig voor aansluiting aan de overzijde van de straat.

De werfzone wordt opgesplitst in 3 fases:

  • Fase 1: werken vanaf huisnummer 112 tot 74
  • Fase 2: werken tussen huisnummer 74 en 54
  • Fase 3: werken tussenhuisnummer 54 en 16

Verkeersmaatregelen
Het verkeer wordt geregeld via tijdelijke driekleurige verkeerslichten.
Voor fietsers is er in beide richtingen een omleiding voorzien via de Saffelbergstraat.


Wyre in Lennik: Circet Infra Fiber neemt een kijkje.

Binnenkort gaat Wyre verschillende zones op ons grondgebied onderzoeken om glasvezelkabel aan te leggen. Circet Infra Fiber onderzoekt nu hoe we glasvezel — ook wel fiber genoemd — kunnen aanleggen in Lennik, in samenspraak met het gemeentebestuur. 

De technici zullen een paar weken lang de straten inspecteren. Ze plannen zo de aanleg van het fibernetwerk en gaan na hoe ze woningen en gebouwen kunnen aansluiten. Hiervoor gaan zij op terrein onderzoek verrichten en gaan zij ook foto’s nemen.

Aannemer Circet Infra Fiber
Twijfel je of de technici wel degelijk in opdracht van Wyre werken? De medewerkers van aannemer Circet Infra Fiber dragen een hesje met het Infra Group logo en kunnen zich ten allen tijde identificeren. 

Vragen? Neem contact op via +32 3 808 82 72 (op werkdagen van 8-16 uur).


Werken Schapenstraat (nr. 38)

Vanaf maandag 22/01/2024 starten er werken op het terrein ter hoogte van Schapenstraat 38.

Fluvius start met de voorbereidende werken, waarna de aannemer aansluitend zal  starten met de effectieve aanleg.

Vanaf vrijdagavond 19/01/2024 zal het braakliggend terrein en de parking achter de bibliotheek niet meer gebruikt kunnen worden om te parkeren.

Ook de voetweg naast de bibliotheek richting Processiestraat zal afgesloten zijn tijdens de werken. Er is wel doorgang vanaf de Processiestraat tot de zaal achter de bib, maar vanaf de bib richting Schapenstraat is er geen doorgang.

De duur van de werken is, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, 35 werkdagen. 

Gepubliceerd op vr 12 apr 2024