Gemeente Gemeente Lennik

Werken in Lennik

In dit nieuwsbericht krijg je wekelijks een update van werken die plaatsvinden op grondgebied Lennik.
  • Op zaterdag 14 november staan er opnames gepland in de Donkerstraat in Lennik. Daarvoor zal de Donkerstraat voor alle passage tijdelijk afgesloten zijn tussen 08u00 en 18u00. Er zullen nadarhekkens staan op de kruising van de Donkerstraat met de Frans Luckxstraat, op de kruising van de Bree-Eikweg met de Frans Luckxstraat en ter hoogte van de kruising Donkerstraat met de Grote Vijverselenweg. Op de afgesloten punten staan stewards, zodat bewoners en plaatselijk verkeer nog steeds tot aan hun woning geraken, maar zodat fietsers en voetgangers er zeker niet zouden doorglippen. Omrijden kan door de Frans Luckxstraat te volgen richting de Frans van der Steenstraat en vervolgens de Gustaaf van der Steenstraat.

  • In de periode van woensdag 18 november vanaf 7 uur, t.e.m. vrijdag 20 november, 19 uur zal de onderneming Cas-Vos, ter hoogte van de Kroonstraat 61, nutswerken in het voetpad uitvoeren voor de aanleg van telecomleidingen. Deze werken zullen hinder veroorzaken op het voetpad, de parkeerstrook en de rij- en busbaan. Daarnaast zal het verkeer er alternerend verlopen d.m.v. van verkeerslichten. Alle handelaars blijven bereikbaar en fietsers en voetgangers zullen doorgang hebben.
  • Vanaf 3 november 2020 zal aannemer Besix Infra in opdracht van de gemeente Roosdaal, Riopact en Aquafin starten met de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel in de Koning Albertstraat, Jozef Jansstraat, Molenkauter en een stukje van de Daalbeekstraat.

    Doorgaand verkeer op het traject Lennik-Pamel wordt in beide rijrichtingen omgelegd via de Ninoofsesteenweg (N8) en Assesteenweg (N285), dit betekent met de wagen 3 minuten of 2,5 km extra reistijd (berekend via googlemaps - Belle Alliance tot kruispunt N285/Negenbunderstraat 3,9 km via K. Albertstraat versus 6,4 km via N8 en N285)

    Deze werken zullen uitgevoerd worden in verschillende fases en zullen 13 maanden duren tot einde 2021. Alle info over deze werken kan je hier nalezen.

Update werken Schapenstraat

Planning gieten toplaag asfalt in fase 2-3-4 

In de week van 16/11/2020 wordt de toplaag asfalt van de rijbaan in fases 2 en 4, alsook de toplaag van het fietspad in fase 3 gespoten. Deze werken omvatten het vegen van de rijbaan en het fietspad, het spuiten van een kleeflaag op de onderlaag asfalt en het gieten van de toplaag asfalt. Het is uitermate belangrijk dat er niet op deze kleeflaag gereden, gestapt of gefietst wordt. Dit enerzijds om deze laag intact tehouden en anderzijds omdat dit goedje overal aanplakt wat onuitwisbaar is.

Wanneer pakt men welke fase aan?

Voor fase 2 (huisnummers 54 t.e.m. 104 + Oude Schapenstraat 2 &4) moet de rijweg vrij zijn op dinsdag 17/11/2020 vanaf 7 uur ’s morgens voor de veegwagen. Wagens mogen die dag nog op de oprit staan. Woensdag 18/11/2020 rond 6 uur zal de kleeflaag gespoten worden, gevolgd door het gieten van de toplaag asfalt.  Wagens dienen dinsdagavond (of woensdagochtend voor 6u) buiten deze fase geparkeerd te worden. De aannemer heeft de volledige baan nodig waardoor je vanaf 6u niet meer van je oprit zal kunnen rijden. Donderdagochtend 19/11/2020  mogen jullie, van zodra het asfalt goed afgekoeld is, opnieuw over de rijbaan rijden.

Voor fase 3 (huisnummers 174 t.e.m. 247) moeten het fietspad en de rijweg vrij zijn voor de veegwagen op dinsdag 17/11/2020 vanaf 10 uur. Op die moment kunnen wagens wel nog op en af de oprit rijden. Donderdag 19/11/2020 rond 14 uur wordt de kleeflaag op het fietspad gespoten. Vrijdag 20/11/2020 giet de aannemer de toplaag asfalt van het fietspad. Hiervoor is de volledige rijbaan nodig. Wagens dienen vanaf donderdag voor 14 uur buiten deze zone geparkeerd te worden. Vanaf zaterdagochtend 21/11/2020 lag er opnieuw over het fietspad gereden worden en kan je terug op je oprit parkeren. Wagens kunnen vrijdag na de werkuren op de rijbaan voor het huis geparkeerd worden, maar over het fietspad rijden is uit den boze.

Voor fase 4 (Baasbergstraat) wordt de kleeflaag gespoten op woensdag 18/11/2020 rond 12 uur. Woensdagnamiddag, of uiterlijk donderdag 19/11/2020 wordt ook hier de toplaag asfalt gegoten. Wagens dienen woensdag voor 12 uur buiten deze zone geparkeerd te worden. De aannemer heeft de volledige baan nodig voor deze werken, waardoor je niet van je oprit zal kunnen rijden. Vanaf vrijdagochtend mag je opnieuw over de rijbaan rijden.

Fase 5 -update BESIX 23/10

Maandag 26/10 starten wij met de 5de en laatste (!!) fase van de werken: de Schapenstraat vanaf de Baasbergstraat tot en met de Oude Brusselsestraat (van N° 21 t.e.m. N° 23).

Vanaf dan zal de passage over deze werfzone dus niet meer mogelijk zijn, ook niet voor de fietsers. Deze werken zullen ca. tot april 2021 duren.

  • De fietsers die langs de kant van Schepdaal, via de Oude Brusselsestraat komen, dienen via Zwijnenbergstraat / Bossuitstraat te gaan. De Baasbergstraat geeft immers ook uit op onze fase 5…
  • Ook de fietsers die van de kant van de N8 komen moeten via de Scheestraat naar de Zwijnenbergstraat / Bossuitstraat


We beginnen met het affrezen van de asfaltverharding en de opbraak van de fietspaden,
borduurs en bermen. De uitbraak van de fundering van de rijbaan gaan we zo lang mogelijk
uitstellen, om de werf nog berijdbaar te houden.

Op 23/11 starten wij met de rioleringsaanleg vanaf de Baasbergstraat richting de Oude Brusselsestraat. Dit zal vermoedelijk 2 maand duren, tot midden januari.
Aansluitend koppelen we de huizen aan op de hoofdriool en vervolgens starten we aan de
wegenisopbouw. Eerst de rijweg en nadien de fietspaden. We hopen tegen april klaar te zijn
met de werken.

Een vervelend gevolg van de werken is dat de vuilniswagens van Intradura niet op de
werfzone kunnen / willen. De huisvuilophaling zal met andere woorden niet meer kunnen
plaatsvinden voor jullie woningen totdat fase 5 terug wordt opengesteld voor verkeer.
Daarom werden verzamelpunten afgesproken met Intradura ter hoogte van Schapenstraat N°180 en Schapenstraat N°124. Dit ophaalpunt zal gesignaleerd worden met een bord & nadarhekkens. Hier kunnen jullie al jullie vuilnis plaatsen voor ophaling.

Gepubliceerd op vr 13 nov 2020