Gemeente Gemeente Lennik

Verlenging verbod op alle reguliere activiteiten van vrijetijdsverenigingen

Gemeente Lennik verlengt het verbod op alle reguliere activiteiten van vrijetijdsverenigingen tot en met 13 december 2020.

Voor het eerst sinds lang dalen de indicatoren licht in België. Zowel nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames alsook sterftecijfers liggen iets lager in vergelijking met een week terug. Deze cijfers zijn helaas geen trend en al zeker niet het signaal om de teugels los te laten. Om terug te keren naar cijfers van na eerste lockdown dienen we nu samen vol te houden.

De voorbije 7 dagen werden 15 positieve testen afgenomen in Lennik. Dit brengt de incidentie op 145/100 000 inwoners waarmee de goede cijfers die wij in september (11/100 000) fier konden communiceren nog steeds veraf zijn. Om uit de greep van het virus te geraken, besliste Lennik daarom de verscherpte lokale maatregelen te verlengen tot en met 13 december. Tot die datum blijft het verbod op alle reguliere activiteiten van vrijetijdsverenigingen van kracht.

Via een politiebesluit blijft het verbod op sportwedstrijden, trainingen, jeugdwerknamiddagen, lezingen, repetities,… van kracht. Deze uniforme maatregel geldt voor alle verenigingen bij zowel +12 als -12 jarigen en dit zowel indoor, als outdoor. Daarnaast worden in deze periode eveneens alle activiteiten in samenwerking met gemeente Lennik en georganiseerd door gemeente Lennik geannuleerd.

Voor activiteiten die niet tot de reguliere werking van een vereniging behoren, kan de vereniging nog steeds een toelating aanvragen bij het college van burgemeester en schepenen.

De Academie Peter Benoit is een deeltijds kunstonderwijs en wordt aanzien als een onderwijsinstelling zonder leerplicht. Vanaf 16 november schakelden zij over op fase donkerrood. Hierbij volgen leerlingen jonger dan 12 (lees: leerlingen basisonderwijs) fysiek les. Vanaf 12 jaar geldt er afstandsonderwijs, of één op één onderwijs. Voor de info van de organisatie van jouw klas binnen het online platform Teams, kan je terecht bij jouw vakleerkracht. Zingen is niet mogelijk zonder mondmasker, ongeacht de leeftijd.

Met de verlenging van dit politiebesluit willen we de cijfers in Lennik keren. Wees solidair, leef de maatregelen correct na en bescherm zo jezelf en je dierbaren. Enkel ‘samen’ komen we deze crisis weer te boven.

Gepubliceerd op do 19 nov 2020