Gemeente Gemeente Lennik

We vaccineren verder maar vaccinatiecentrum Koornmolen verhuist!

De kogel is door de kerk! In eerstelijnszone Pajottenland wordt de werking in 2 vaccinatiecentra verdergezet voor de booster-prik voor onze 65-plussers. Voor de mensen die zich naar Gooik dienen te begeven, is er echter een nieuwe locatie gekozen, nl de kerk op de site Edele-Brabant in Strijland.

Vanaf november zullen alle 65-plussers uitgenodigd worden voor een booster-prik in het vaccinatiecentrum. Dit zal echter niet voor iedereen tegelijk gebeuren:

  • Mensen die een prik van Johnson & Johnson gekregen hebben of 2 prikken van AstraZeneca worden ten vroegste 4 maand na hun (laatste prik) opnieuw uitgenodigd.
  • Mensen die Pfizer of Moderna gekregen hebben, moeten minstens 6 maand wachten.

Zo zal het gros van de 65-plussers tegen kerstmis aan de beurt geweest zijn. Voor een minderheid die moet wachten tot in januari, wordt later een oplossing aangeboden.

Concreet betekent dit voor onze regio:

  • Alle 65-plussers uit Dilbeek en Ternat worden vanaf 1 november verwacht in het vaccinatiecentrum Dilbeek – Ternat (Stationsstraat 312 te Dilbeek), volgens de uitnodiging die zal verstuurd worden.
  • Alle 65-plussers uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal worden vanaf 15 november uitgenodigd in het vaccinatiecentrum in Gooik op de nieuwe locatie: kerk Edele-Brabant, Strijlandstraat 61 te Gooik (Strijland).
Gepubliceerd op ma 11 okt 2021