Gemeente Gemeente Lennik

Uitbreiding mondmaskerplicht nav stijgende coronacijfers in Lennik

We merken op dat de coronacijfers in Lennik verder negatief evolueren. De besmettingen zijn verspreid over verschillende leeftijdsgroepen. Om de stijgende cijfers een halt toe te roepen, werd beslist de mondmaskerplicht uit te breiden.

Met de hoogste incidentie van 1022.4 (het aantal besmettingen in de laatste 7 dagen per 100 000 inwoners) staan we in Vlaams-Brabant helaas helemaal bovenaan de lijst.  Dit tij willen we keren!

Daarom werd in overleg met de lokale crisiscel beslist om de mondmaskerplicht via een burgemeestersbesluit uit te breiden.

Vanaf vrijdag 12 november 2021 voert de burgemeester daarom onderstaande bijkomende maatregelen in tot 30 november:

Mondmaskerplicht

Eenieder, boven de 12 jaar, is verplicht een mondmasker te dragen, of wanneer dit niet mogelijk is omwille van medische redenen, een gelaatsscherm, tijdens:

- alle evenementen en congressen die binnen plaatsvinden op het grondgebied van Lennik en die minder dan 200 aanwezigen tellen. Vanaf 200 aanwezigen wordt er verplicht gebruik gemaakt van het covid safe ticket en is het mondmasker niet verplicht. Het mondmasker wordt hier wel sterk aanbevolen als de afstand van anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden.

- voor het publiek van alle culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en trainingen die binnen doorgaan en dit als er minder dan 200 aanwezigen zijn. Vanaf 200 aanwezigen wordt er verplicht gebruik gemaakt van het covid safe ticket en is het mondmasker niet verplicht. Het mondmasker wordt hier wel sterk aanbevolen als de afstand van anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden

De mondmaskerplicht vervalt op het moment dat men zittend plaats neemt.

Lennik vraagt elk van jullie de tips om deze herfstgolf aan te pakken op te volgen en de isolatie- en quarantainemaatregelen na hoog risicocontact correct na te leven.

Hoe pakken we samen de herfstgolf aan?
  • Draag een mondmasker
  • Werk best thuis
  • Gebruik het Covid Safe Ticket
  • Verlucht binnenruimtes
  • Laat je vaccineren
  • Blijf thuis als je je ziek voelt
  • Respecteer de isolatie- en quarantainemaatregelen
  • Ken je eigen risicoprofiel
 
Gepubliceerd op vr 12 nov 2021