Bestuurders dienen zich over een langer traject aan de maximumsnelheid te houden terwijl dat bij een flitspaal maar op één plaats is. Ze zorgt dus niet alleen voor een gelijkmatige verkeersstroom maar ook voor een rustiger wegbeeld doordat chauffeurs niet meer bruusk op de rem gaan voor de flitspaal.
4 nieuwe trajecten
Gemeente Lennik heeft reeds 3 actieve trajectcontroles op de Schapenstraat, Brusselsestraat en Joseph Van den Bosschestraat en breidt dit uit met 4 extra trajecten. De extra trajecten situeren zich allemaal op straten met een maximumsnelheid van 50 km/u:
- Gustaaf Breynaertstraat
- Negenbunderstraat
- Frans Van der Steenstraat
- Gustaaf Van der Steenstraat
Deze trajecten werden gekozen op basis van vaststellingen en tellingen en dit in samenspraak met de politie.
Hoe werkt een trajectcontrole?
Cameras nemen een foto op het begin- en eindpunt van het traject. Zo kan de tijd tussen de twee fotos en dus ook de gereden snelheid worden bepaald. Als de gemiddelde snelheid hoger is dan de toegelaten snelheid, dan ontvang je een boete.
Naast het bepalen van de gemiddelde snelheid van een voertuig kunnen de cameras ook gebruikt
worden door de politiediensten in de strijd tegen kleine en grote criminaliteit, voornamelijk door de
recherche- en de interventiediensten.
Installatie van de trajecten
De installatie van de trajecten wordt uitgevoerd in verschillende fases. De fysieke installatie plannen we volledig afgerond te hebben voor het bouwverlof. Na de installatie moeten de trajecten nog gekeurd worden en dan pas mogen ze officieel opgestart worden.
We verwachten dat de trajecten tegen eind augustus operationeel zullen zijn en informeren je hierover via onze gemeentelijke kanalen.