Gemeente Gemeente Lennik

Omruilen afvalzakken

Omruilen oude restafvalzakken

Tussen 1 juli en 30 september 2021 biedt de gemeente je de mogelijkheid om je resterende stock van gemeentelijke restafvalzakken om te ruilen in nieuwe.

Heb je restafvalzakken die je wenst om te ruilen?

Vanaf nu kan je hiervoor via https://lennik.appoint.be/ (onthaal - omruilen restafvalzakken) of  via het onthaal 02 532 41 15 alvast een afspraak reserveren.
Opgelet: De afspraak die je reserveert, dient tussen 1 juli en 30 september te liggen! Geef bij het maken van je afspraak onmiddellijk door hoeveel afvalzakken je wil ruilen. Dit stelt ons in staat de juiste hoeveelheden in voorraad te hebben.
 
  • De gemeentelijke restafvalzakken van 60l worden per 10 of 20 zakken omgeruild tegen 10 of 20 zakken "intercommunale restafvalzakken" van 60l. Voor de laatste 5 gemeentelijke restafvalzakken van 60l ontvang je 10 intercommunale restafvalzakken van 30l.
  • De gemeentelijke restafvalzakken van 30l zullen per 10 of 20 worden omgeruild tegen 10 of 20 intercommunale restafvalzakken van 30l.

Heb je zelf nog enkele zakken liggen, maar niet voldoende om in aanmerking te komen voor deze omruiling? Leg dan eventueel samen met familie, vrienden en buren.

Witte GFT-zak

De gemeentelijke GFT-zakken die nu in omloop zijn, zijn na 30 juni 2021 niet meer geldig en worden ook niet omgeruild.

Vanaf 1 juli 2021 moet de intercommunale GFT-zak van Intradura worden gebruikt om uw GFT-afval correct aan te bieden.

Blauwe PMD-zak onbeperkt geldig

De blauwe PMD-zakken die nu in omloop zijn, blijven onbeperkt geldig.

Je zal trouwens pas “de nieuwe blauwe zak” vinden vanaf dat deze stock is uitgeput. De huidige blauwe zak is reeds een intercommunale afvalzak.

Voor alle duidelijkheid: in die huidige blauwe zak mag je alle verpakkingen steken zoals de nieuwe regels voorschrijven omdat dit afval nu wordt afgevoerd naar een fabriek die alle fracties sorteert. Voor nieuwjaar was dit nog niet het geval.


Wekelijkse ophalingen restafval in juli en augustus

Er sloop een foutje in de afvalkalender. Graag bevestigen we via deze weg dat er tijdens de zomermaanden juli en augustus wekelijks een ophaling van restafval zal zijn.

Voor 2022 zal er hoogst waarschijnlijk een aanpassing komen omdat we nu veel meer in de GFT en PMD-zak kunnen steken waardoor wekelijkse restafval ophalingen in de toekomst niet meer te verantwoorden zullen zijn.

Raadpleeg hier de aangepaste afvalkalender, of download de Recycle! app en ontvang automatisch een melding wanneer je je afval dient buiten te zetten.