Gemeente Gemeente Lennik

Op dit moment geen vaccinatie voorzien in scholen voor 5-11 jarigen in ELZ-pajottenland

Blijkbaar doet het gerucht de ronde dat kinderen van 5 tot 11 jaar die niet in het vaccinatiecentrum kunnen worden gevaccineerd, dit dan wel in de school kunnen laten doen. Op dit moment wordt er voorlopig in elz-pajottenland GEEN vaccinatie voorzien in scholen voor 5-11 jarigen

De kinderen worden – zoals met de andere leeftijdsgroepen – uitgenodigd voor vaccinatie naar hun vaccinatiecentrum.

Kinderen die 15 jaar of jonger zijn dienen steeds een toestemming te hebben van de ouders/voogd.

Je kind kan niet gevaccineerd worden zonder toestemming van de ouders. Als ouder geef je die toestemming door fysiek aanwezig te zijn bij de vaccinatie (dus door met je kind naar het vaccinatiecentrum of de vaccinatieplaats te gaan). Kan je als ouder niet mee naar de vaccinatie, dan zal je een toestemmingbrief, door jou ondertekend, moeten meegeven aan je kind. De aanwezigheid of ondertekende toestemmingsbrief van een van de ouders, geldt ook als toestemming van de andere ouder. Tenzij die uitdrukkelijk de vaccinatie van het kind geweigerd heeft.  

De vaccinatie van je kind uitdrukkelijk weigeren kan je het gemakkelijkste online doen via de uitnodiging die je kind krijgt via de post of e-box. In die uitnodiging staat een link en code om de vaccinatie te weigeren. Kan je als ouder je weigering niet online kenbaar maken, dan moet je fysiek naar het vaccinatiecentrum gaan om je weigering kenbaar te maken. Neem dan een bewijs mee dat je de ouder bent van het kind/de kinderen van wie je de vaccinatie wil weigeren (Kids-ID, attest van gezinssamenstelling).

Tenslotte, kinderen zullen ook niet gevaccineerd worden als ze gewoon niet op de uitnodiging ingaan en dus geen afspraak maken.

Gepubliceerd op do 13 jan 2022