Gemeente Gemeente Lennik

Open scholendag GBS 't Rakkertje

Neem deel aan Open Scholendag op 12 mei Overweeg je de switch naar het onderwijs? Wil je graag proeven van het lerarenberoep? Een dagje meelopen met een ervaren leraar? Of ben je bijna afgestudeerd als leraar en wil je de sfeer in een school opsnuiven? Onze school neemt deel aan Open Scholendag.

Neem deel aan Open Scholendag op 12 mei

Overweeg je de switch naar het onderwijs? Wil je graag proeven van het lerarenberoep? Een dagje meelopen met een ervaren leraar? Of ben je bijna afgestudeerd als leraar en wil je de sfeer in een school opsnuiven? Onze school neemt deel aan Open Scholendag.  Schrijf je snel in.

Tijdens de Open Scholendag op 12 mei kan al wie overweegt om leraar te worden het lerarenberoep echt ervaren. Je volgt lessen of vakvergaderingen, je overlegt met toekomstige collega’s en je steekt eventueel een handje toe terwijl je de sfeer opsnuift in de klas. Tussendoor vraag je de leraren de oren van het hoofd. Kortom, je ontdekt alles wat je altijd al wilde weten over leraar zijn!


Schrijf je in


https://www.vlaanderen.be/lesgeven-is-alles-geven/gemeentelijke-basisschool-t-rakkertje-4986-1


Wat mag je verwachten van Open Scholendag?

Schrijf je in - 6 april t.e.m. 1 mei

  • Je schrijft je in om het lerarenberoep te komen ervaren tijdens de Open Scholendag in onze school. Zo kan jij binnenkort beslissen of je de switch maakt.

Bereid je voor - begin mei

  • Je ontvangt van onze school praktische informatie en het programma van jouw Open Scholendag.
  • Zin om je inhoudelijk voor te bereiden op 12 mei? Volg - vrijblijvend en gratis - een webinar gegeven door lerarenopleiders en ontdek de verschillende rollen van de leraar, didactische technieken … De informatie hiervoor krijg je van het Departement Onderwijs en Vorming na 1 mei.

Neem deel - 12 mei

  • Onze schoolpoorten staan open voor Open Scholendag! We ontvangen je graag (terug) op de speelplaats en in de klas. En in de leraarskamer, uiteraard.
  • Je krijgt een observatiewijzer, een reflectiewijzer, een vragenkaartje … die je heel gericht door Open Scholendag loodsen.

Verzamel extra informatie - 15 mei 2023

  • Je ontvangt van het Departement Onderwijs en Vorming alle praktische informatie - over lerarenopleidingen, anciënniteit, bekwaamheidsbewijzen, vacatures, … - die je nodig hebt om de switch naar het onderwijs te maken. Zo weet je precies wat je mag verwachten en welke stappen je nog moet zetten.

Kom eens proeven. Laat je prikkelen en waag de sprong naar het onderwijs.

Gepubliceerd op vr 12 mei 2023